Lengyel és cseh üdítő élmények – John Lemon és ZON

A Jaromír sörözőinkbe természetesen többségében azok járnak, akik a kulturált sör- és borfogyasztást kedvelik, de vendégeink között bőségesen akadnak olyanok is, akik vagy egyáltalán nem szeretik vagy az adott helyzetben éppen nem ihatnak az alkoholt. Bizonyára már észrevették, hogy a számukra is tartogatunk érdekességeket, hiszen az üdítőital választékunkban nem is egy, hanem mindjárt két kisüzem termékei is megtalálhatóak.


"Lengyel, magyar két jó barát..." így szól a közismert szólás kezdete, ami a Jaromírokban már inkább ekként módosulhatna: Lengyel-cseh-magyar három jó barát... Ez jellemzi ugyanis az üdítőitalainkat, hiszen közülük a John Lemon a lengyelországi Katowice szülötte, míg a ZON a cseh Magasföld (Vysočina) egyik neves városából, Třebíčből származik. Miért is van szükség egyszerre kétféle különlegesebb üdítő italra, nos erre a válasz nagyon egyszerű. 


A két üdítőital család két különböző stílust képvisel, hiszen a prémium kategóriás, már a nevében is a kreatív fiatalosságot képviselő John Lemon ízig-vérig a XXI. század szülötte, igazi modern, mondhatni új hullámos limonádé, gondos odafigyeléssel válogatott alapanyagokkal s többségében olyan unikális ízekkel, melyeket máshol ritkán vagy egyáltalán nem lehetne megkóstolni. Az ébresztő hatású Yerba Mate-s Yerbata, a Matcha tea felhasználásával készített Matchbata, a zöld citromos, szilvás, rebarbarás, körtés, fekete ribizlis, kóladiós változat, mind megannyi izgalmat rejt.


A ZON ezzel szemben inkább a tradíciót, a cseh limonádé készítés hagyományait képviseli. Ferdinand Kubeš 1879-ben kezdte el palackozni a ZON-jait az általa alapított családi cégben, melyek népszerűsége azóta is töretlen. A ZON üdítők már megjelenésükben is megidézik a múlt hangulatát, és azt az érzést keltik mintha igazi „békebeli” limonádét kortyolgatnánk. A választék is inkább jó értelemben vetten konzervatívabb, hiszen a narancs, a szénsavmentes narancs ízű multivitamin (gyomorégéstől szenvedőknek ajánljuk!) és a lime változatok mellett a kesernyésebb tonicra és a remek kólára terjed ki.
 

A három Jaromírban ugyan egyszerre nem mindig lelhető fel a kétféle üdítőital család minden egyes terméke, de garantáljuk, hogy mindig akad olyan limonádé, amely kellemes társ lehet a számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése