A bűvös hetes szám: hét sörcsap a Sörbisztróban

Az ezotéria híveinek számára minden szám szent, mégis az egyik kis kedvencnek éppen a hetest tartják. Hét fő erény, hét fő bűn (bár az emberek nagy része szerint inkább a hétfő a bűn), hét szabad művészet, a napok száma egy héten, a 28 napos holdhónap egynegyede, hétpecsétes titok és még napestig sorolhatnánk a hetes szám előfordulásait. Legyen szó a keresztény, buddhista, hindi, taoista vagy éppen a zsidó vallásról, a görög, római, kínai kultúráról mindenhol fellelhető a „mágikus” hetes. 

Ez it az alap ötös, de még van kettő!
A hetes számról szól az ún. Rhind-papiruszról ismert egyiptomi találós kérdés is: „Hét ház van, mindegyikben hét macska. Mindegyik macska hét egeret ölt meg, melyek mindegyike hét szem búzát evett meg. Minden búzaszemből hét kalász lett volna. Mennyi a felsorolt dolgok számossága (összege)?” (16807) A hetedik évet tartják a párkapcsolatok, barátságok, munkahelyi viszonyok vízválasztójának, a magyarok hét törzse, a hét vezérével foglalta el honunkat, és persze heten vannak, mint a gonoszok – tartja a mondás is.


A hetes szám mindenhol jelen van így miért ne legyen nálunk a Jaromíroknál is. Ugyan nem kifejezetten misztikus elgondolásból de a napokban a Jaromír Sörbisztróban működő ötös csapunk mellé beállítottunk még kettőt, így immáron hét sörcsap s ami fontosabb hétféle sör áll a vendégeink rendelkezésére. Hét sör, amelynek kóstolgatását akár a hét egyes napjaira is szétoszthatunk, akár 7 pohár formájában egy este is elfogyaszthatunk. Jöjjön el mindenki, és együtt adózzunk a hetes szám tiszteletére, legyen az akár hétfő, kedd vagy a hét bármely más napja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése