Sörözői kegytárgyak, mütyürök 2. – Jaromír sörpince

Ahogyan azt az előző cikkünkben már felvezettük a vendéglátóhelyek, köztük a mi sörözőink is az idő múlásával kegytárgyak, emléktárgyak vagy más mütyürök bemutatóhelyévé is változik. Ez különösen igaz a Jaromír Sörpincére, ahol a kiszolgáló pult és környéke valóságos kis kincsesbánya, ahol számos kis érdekességet lehet felfedezni.

Jaromír Jágr
Jocelyn Thibault
Kezdjük is a sort az egyik legfeltűnőbbel, pontosabban mindjárt kettővel. Ugyanis a sörcsapok tetejét két kis figura osztja meg egymás közt, teljes békességgel. Az egyik szélen ki más állna, mint a névadó cseh hokisztárunk Jaromír Jágr éppen egy újabb gól ütésére felkészülve, míg a másik oldalon a már visszavonult kapus Jocelyn Thibault iszogatja éppen a frissítőjét.

A Kisvakond és a prágai leányka
Unatkozik?
A sörös korsóknak, poharaknak és más szükséges holmiknak helyet biztosító polcrendszer is tele van kisebb-nagyobb mütyürökkel, illetve részlegesen eltakart képekkel. Fellelhetjük a hazánkban is közkedvelt Kisvakond figurát felettébb kellemetesnek tűnő társaságban, vagy éppen az egyik kedves vendégünk gyermeke által készített műalkotást, melyen az alábbi szöveges – képes felirat olvasható: Unatkozik? Vásároljon (itt, ha valaki nem ismerné fel egy egy mósómaci képe következik)– t! A remekmű elkészítését természetesen Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio című művének egyik hallhatatlan mondata ihlette. A mester, illetve a műveiből készített filmrészletek szerte a sörpincében fellelhetőek, ezzel is leróva tiszteletünket a több mint szeretni valóan író egykori cseh fenomén munkássága előtt.

Bohumil Hrabal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése