Sörözői kegytárgyak, mütyürök 1. – Jaromír sörkert

Ahogy telik múlik az idő minden valamire való sörözőben egyre több, jellemzően kicsiny, elsőre akár oda nem illőnek is tűnő tárgy „jelenik meg”, főként a kiszolgáló rész közvetlen közelében. A sörére és beszélgető társaira bőszen koncentráló vendég talán eleinte észre sem veszi, hogy mennyi kis tárgy, ereklye, a vendéglátó kedvenc kis mütyürje, vagy akár egy-egy vendég által készített, megőrzésre méltó emléktárgy népesíti be a sörözőt, még otthonosabbá téve az egyéb díszítések által is feldobott környezetet. Nincs ez másképp a Jaromír sörözők esetében sem, így most szeretnénk néhányat bemutatni ezek közül a kis mütyürjeink közül.


Először kezdjük a Jaromír Sörkerttel, melynek kiszolgáló pultja mögött a korsók – poharak felett talán fel sem tűnik az a kis polcrészlet, ahol egy valóságos kis hard rock – heavy metal „szentély” áll. Az egykori KISS zenekar tagjai kukucskálnak a sörre szomjas vendégre, sőt néhány tagjuk már műanyag figuraként is megelevenedett. Kellemes szomszédként melléjük került a legendás ausztrál rock zenekar, az AC/DC, valamint a brit Vasszűz, azaz az Iron Maiden „söre”.


Ugyanezen polc másik kis ereklye párja az aktív sportélettől pár éve visszavonult cseh jéghoki fenomén, Dominik Hašek dedikált képe és mellette a New York Rangers NHL csapat gondosan becsomagolt korongja. A sporthoz értők persze jól tudják, de másoknak mi eláruljuk, hogy nem Hašek, hanem a névadónk, Jaromír Jágr játszott egykoron a Nagy Alma eme neves csapatában.


Végül kiragadnánk még egy mütyürt, pontosabban egy kedves vendégünk által mind a profil képével, mind az aláírásával ellátott sörkekszet, amely nem csupán a tehetségét jelzi méltóképpen, de azt is, hogy néhány sörrel meg tud saját maga is birkózni. Ennyit most a Sörkertről, legközelebb a Jaromír Sörpince néhány kis kegytárgyaira hívjuk fel a vendégeink figyelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése