Bakalář – a sörválaszték

Most, hogy már Bakalář sörgyár történelmét már jól ismerjük, rá kell döbbennünk, hogy a legfontosabbról még nem is beszéltünk. Ideje hát egy rövid cikkecske keretében felsorolnunk, hogy milyen söröket is főznek a rakovníki sörműhelyben, egyenlőre még részletesebb ismertetés nélkül. Azt azért összefoglalóan elárulhatjuk, hogy valamennyi Bakalář sör alsóerjesztésű, láger sör, és mindegyik tradícionális cseh remekmű. A sörgyár szortimentjében a klasszikus ivósörtől az erős speciálig, a világos aranyszínűtől a sötét barnáig minden megtalálható. A Bakalář márkanevet viselő sörsorozaton kívül még Černovar és a Pražačka név alatt még további söröket is főznek.
Részlet a Jaromír Sörpince rakovníki sör választékából
Lássuk hát a jelenlegi teljes rakovníki sörválasztékot (a százalékos értékek az alkoholtartalmát jelzik): Světlé výčepní (világos ivósör, 4%), 11° Světlý ležák (csak csapolt sörként foralmazott világos sör 4,5%), Světlý ležák (erősebb világos sör, 4,9%), Tmavé výčepní (barna ivósör, 3,8%), Polotmavé výčepní (félbarna sör, 4,5%), Světlý ležák za studena chmelený (hidegen komlózott világos sör, 5,2%), Medový speciál (erős mézes speciál sör, 5,8%), ČERNOVAR světlý ležák (világos sör, 4,9%), ČERNOVAR tmavý ležák (barna sör, 4,5%), PRAŽAČKA světlé výčepní pivo (Prágai lányka, világos ivósör, 4,0%)


Aki a klasszikus cseh láger söröket kedveli, az bizton megtalálja a választékból a magának valót. Amennyiben 4-6-8 órás baráti beszélgetéshez keres folyadék társat, akkor válasszon egyet az ivósörök közül, ha pedig a sörgasztro élvezeteket keresi, úgy kóstolja meg a hidegen komlózott világost, a félbarnát, vagy a leheletnyi mézzel édesített erős barnát. De ha a megbízható, közép megoldásra áhítozik, akkor neki főként a ČERNOVAR világos-barna páros nyújthat élvezeteket. Hölgyeim-uraim, kedves Jaromírba járó vendégeink, jöjjenek és kóstolják meg a csapolt vagy üveges rakovníki söreinket, és válasszák ki az alkalomhoz illő kedvencüket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése