Ahogyan azt már beharangoztuk, a holnapi nap lesz a cseh sör
napja. Sajnos a logisztika ördöge közbeszólt, és a már várva várt Szent Vencel
sör csak egy hét múlva érkezik meg hozzánk, de mi akkor sem hagyjuk a vendégeinket
újdonság, érdekesség nélkül. Már régóta tervezzük régi szokásunk felelevenítését,
miszerint havonta egyszer más nemzetek/régiók konyháját és söreit mutatjuk be,
így most nekivágunk ennek a kalandnak. A kulináris sorozatunk első részeként, ebben
a hónapban, péntektől vasárnapig mind a Márvány utcai Jaromír Sörbisztróban,
mind a Jaromír a templomhoz éttermünkben Bajor Napokat tartunk. Mondhatjuk úgy,
hogy ez egy kis előrehozott Oktoberfest lesz.
A hagyományos étlapunk ezen a pár napon kiegészül egy
speciális bajor mini étlappal, melyen igazi bajor finomságok közül
választhatunk. De ne rejtélyeskedjünk, mondjuk meg mik is lesznek a finomságok.
Kezdjük a sort a klasszikus bajor májgaluskalevessel, majd jöjjenek a
főfogások. Lesz itt malac a buciban, sajtkolbász, schnitzel (azaz rántott
husika bajor módra) és persze az elmaradhatatlan kedvenc, a bajor csülök. Ugye
milyen remek ételválaszték? A bajor étkek mellé persze jár egy kis bajor sör
is, így a vendégsörcsapunkról ezúttal szűretlen Erdinger búzasört kínálunk a
bajor ízek kedvelőinek. Ám természetesen a csehes étkeink és cseh söreink közül
is választhatnak, így akár a két nemzet konyháját, söreit együtt is ki lehet
élvezni. Várunk mindenkit szeretettel a „templomos” Jaromírban és a
Sörbisztróban, ünnepeljük együtt, egyszerre a bajor konyhát és a cseh sör
napját!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése