Repül az idő, ki gondolná, hogy már
egy év eltelt amióta megnyitotta kapuit az első budai Jaromír,
azaz a Sörbisztró. Ebből az alkalomból, az elmúlt egy év során
tapasztaltakról kérdeztük Kiss-Bakos Zoltánt, a Jaromír
sörözők fő tulajdonosát:
Egy éves a Sörbisztró! |
"A Jaromír Sörbisztró megnyitása
több szempontból is örömteli esemény volt mind számunkra, mind
a vendégeink számára. Már régen terveztük, hogy a Jaromír
sörözők „átlépik” a Dunát, s ezáltal a Budán élők egy
része számára is könnyen hozzáférhetővé válik egy „csehes”
söröző. A helyszín választásunk kiválónak bizonyult, hiszen a
Márvány utca a maga szinte családias és jó értelemben vett
polgári miliőjébe egy csehes életérzést tükröző
vendéglátóhely tökéletesen beilleszkedik. Talán ennek s a
régebbi Jaromírok sikerének is köszönhető, hogy a Sörbisztró
hamar népszerűvé vált elsősorban, de nem kizárólagosan a
közelben élők körében, és már rövid idő elteltével telt
házakat ünnepelhettünk. Számos korábbi törzsvendégünk tette
át ide a székhelyét, sőt még a jóval magasabb árak ellenére a
Sörbisztró elődjéből (a hely korábban klasszikus borozóként
üzemelt) is jó pár rendszeres vendég is itt maradt, fel- és
elismervén a pozitív változásokat. A Sörbisztró a nyitáskor
még „csak” Dudák sörökkel kezdte meg a pályafutását, de
mára már a Jaromírokat fémjelző mindhárom sörgyár termékei
várják a kiváló minőségű és megfizethető árú sörökre
vágyó embereket. Összességében a Sörbisztró egy éve is azt
bizonyítja, hogy van igény a minőségi vendéglátásra, a sör és
gasztrokultúra ilyetén módon történő összekapcsolására. A
vendégeink már számítanak az itt fellelhető kiszámíthatóságra,
otthonosságra tudván, hogy az ár-érték arányban milyen komoly
szerepet kap nálunk a minőség.”
A tervekre vonatkozóan Kiss-Bakos
Zoltán elmondta, hogy cél a meleg konyha kiépítése, amivel
jelentősen kibővülne a jelenlegi ételválaszték, s immáron a
Jaromír Sörkertben megszokott ételspecialitásokat is
megízlelhetné a Sörbisztró közönsége. Akik nem helyben, hanem
az otthon melegében szeretnének minőségi cseh söröket
fogyasztani, azok számára a jövőben is igyekeznek a magyar
adórendszerhez képest megfizethető áron adni az üveges maláta
alapú italokat. Mindezek mellett a Sörbisztró vendégei a cseh
termékek magyarországi terjesztésére szakosodott Manka spájza
web shop közreműködésével már a közel jövőben
megismerkedhetnek számos cseh finomsággal. Végezetül továbbra is
mindenkit szeretettel várnak ebbe a szerethető „lokális kis
kocsmába”!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése