Egy éves a Jaromír Sörbisztró! - egy kis összegzés

Repül az idő, ki gondolná, hogy már egy év eltelt amióta megnyitotta kapuit az első budai Jaromír, azaz a Sörbisztró. Ebből az alkalomból, az elmúlt egy év során tapasztaltakról kérdeztük Kiss-Bakos Zoltánt, a Jaromír sörözők fő tulajdonosát:
Egy éves a Sörbisztró!
"A Jaromír Sörbisztró megnyitása több szempontból is örömteli esemény volt mind számunkra, mind a vendégeink számára. Már régen terveztük, hogy a Jaromír sörözők „átlépik” a Dunát, s ezáltal a Budán élők egy része számára is könnyen hozzáférhetővé válik egy „csehes” söröző. A helyszín választásunk kiválónak bizonyult, hiszen a Márvány utca a maga szinte családias és jó értelemben vett polgári miliőjébe egy csehes életérzést tükröző vendéglátóhely tökéletesen beilleszkedik. Talán ennek s a régebbi Jaromírok sikerének is köszönhető, hogy a Sörbisztró hamar népszerűvé vált elsősorban, de nem kizárólagosan a közelben élők körében, és már rövid idő elteltével telt házakat ünnepelhettünk. Számos korábbi törzsvendégünk tette át ide a székhelyét, sőt még a jóval magasabb árak ellenére a Sörbisztró elődjéből (a hely korábban klasszikus borozóként üzemelt) is jó pár rendszeres vendég is itt maradt, fel- és elismervén a pozitív változásokat. A Sörbisztró a nyitáskor még „csak” Dudák sörökkel kezdte meg a pályafutását, de mára már a Jaromírokat fémjelző mindhárom sörgyár termékei várják a kiváló minőségű és megfizethető árú sörökre vágyó embereket. Összességében a Sörbisztró egy éve is azt bizonyítja, hogy van igény a minőségi vendéglátásra, a sör és gasztrokultúra ilyetén módon történő összekapcsolására. A vendégeink már számítanak az itt fellelhető kiszámíthatóságra, otthonosságra tudván, hogy az ár-érték arányban milyen komoly szerepet kap nálunk a minőség.”


A tervekre vonatkozóan Kiss-Bakos Zoltán elmondta, hogy cél a meleg konyha kiépítése, amivel jelentősen kibővülne a jelenlegi ételválaszték, s immáron a Jaromír Sörkertben megszokott ételspecialitásokat is megízlelhetné a Sörbisztró közönsége. Akik nem helyben, hanem az otthon melegében szeretnének minőségi cseh söröket fogyasztani, azok számára a jövőben is igyekeznek a magyar adórendszerhez képest megfizethető áron adni az üveges maláta alapú italokat. Mindezek mellett a Sörbisztró vendégei a cseh termékek magyarországi terjesztésére szakosodott Manka spájza web shop közreműködésével már a közel jövőben megismerkedhetnek számos cseh finomsággal. Végezetül továbbra is mindenkit szeretettel várnak ebbe a szerethető „lokális kis kocsmába”!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése