Sörözés a szabad levegőn!

Amint megérkezett a remek, már-már nyárt idéző időjárás sorra telnek meg esténként a szabadtéri sörözést biztosító vendéglátóhelyek, természetesen köztük a Jaromír Sörkert is. Ilyenkor egy vendéglátósnak szívet meglengető a kellemes, olykor egyre emelkedettebb hangulatban iszogató, eszegető, beszélgető, barátkozó, viccelődő vendégsereg látványa. A vendég számára pedig természetesen egy söröző négy fala között is élmény lehet a finom cseh sör, csehes ételek fogyasztása, de ha jó az idő, rögtön a szabadba vágyódik.


De miért is nagyobb élmény a szabadtéri sörözés? Egyrészt ott van a bezártságtól való mentesség érzése. Életünk túlnyomó részét falak között, vagy a gépkocsi kasznijába zárva éljük le. Nem csoda, hogy az csekély ideig tartó ellazulásunk idején keressük a fizikai korlátok nélküli szabadságot. Másrészt a testünknek, lelkünknek jól esik a napsütés, vagy éppen kánikula esetén az árnyék, kellemes szélfuvallattal. Persze azért is jó szabadban sörözni mert úgy érezzük kevésbé zavarjuk a mellettünk álló asztalnál ülő embertársainkat, hiszen a szabad levegőn jobban „szétoszlik” a zaj, így mi is még inkább el tudjuk magunkat engedni. Néha talán egy kicsit túlságosan is, de sebaj. És jó még a szabadtéri sörözés azért is mert itt akár egy kisbabával vagy kutyával is megihatunk egy pohárka sört, és ez a látvány senkit sem fog megbotránkoztatni. Elvégre a sört szerető apukának el kell vinnie a szabad levegőre a gyerkőcöt, és a gondos gazdinak is sétálni az ebet. És még két érv a szabadtéri sörözés mellett. Az egyiket, az önfeledt dohányzás lehetőségét csak félve említenénk, hiszen egyáltalán nem célunk a reklámozása. Viszont a másikat már annál inkább. A szabad téren a legváratlanabb pillanatban is történhetnek egészen izgalmas, szórakoztató dolgok. Épp a tegnap este folyamán teljesen váratlanul két ausztrál utcazenész kért engedélyt arra, hogy egy pár számot játszhasson a Sörkertben összegyűlt vendégeinknek. Ezt követően néhány nagyon kellemes szám előadásával leptek meg mindenkit. Ez is csak a szabadtéren történhet meg.


Szabadtéren a cseh sör kedvelői persze nem csak a Jaromír Sörkertben kóstolhatják meg forgalmazott söreinket, hanem az ország számos pontján, egymás után szervezésre kerülő fesztiválok, sörfesztiválok egyikén, másikán is. Akik az elmúlt hétvégén kilátogattak a Corvin Sétányra azok már megtapasztalhatták, hogy a Jaromír pavilonjánál a Sörkertben megszokott árakon, és nem egy mesterségesen felduzzasztott „fesztivál” áron fogyaszthatta a nagyérdemű az ugyancsak megszokott minőségű söröket. Aki azonban lemaradt az élményről, vagy éppen nem Budapesten lakik annak már ideje korán jelezzük, hogy többek között ott leszünk a Hegykői fesztiválon és idén biztosan meglátogatjuk Nagykanizsát is. A többi rendezvény még formálódik, de jelezni fogjuk. Addig is jöjjenek el hozzánk a Sörkertbe, de ha gyanúsan sörözős idő van javasoljuk, hogy foglaljanak szabad helyet előre. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése