Krumlovi karamell a Jaromírban!

Vendégeink a Jaromír Sörözőinket nem csupán mezei, cseh sört csapoló vendéglátóhelyekként ismerhetik, hiszen módszeresen törekszünk más csehországi értékek/érdekességek bemutatására is. Amint azt jól tudják, ételspecialitásainkat többségében eredeti cseh alapanyagokból készítjük, sörbemutatóinkon/időszakos rendezvényeinken pedig a sörfőzés alapismereteivel és Csehország számos turisztikai értékével is megismertetjük a részt vevőket. Most pedig egy cseh kuriózumra, a krumlovi kézműves karamellre hívnánk fel a figyelmet, amelyet meg is vásárolhatnak nálunk!

A közismerten csodálatos Český Krumlov városában él egy házaspár, akik pár évvel ezelőtt kiváló minőségű kézműves folyékony karamellt kezdtek el készíteni. Vašek Kalkuš „karamelizátor” a hagyományos karamell mellett egyre többféle ízesített finomságot is kiötlött varázskonyhájában, és így született meg többek között a chilis, a kávés és a kakaós karamell változat, amelyek megvásárolhatóak a Jaromír Sörbisztrónkban, illetve egy részük hamarosan a Sörpincében is!

Karamell szortiment
Mitől is remek választás Vašek úr krumlovi karamellje? Mert fenségesen édes ízű és nem mellesleg garantáltan adalék és színezékmentes! Az otthon, bizony macerásan előállított karamell helyett gyorsan és problémamentesen felhasználható. A krumlovi karamellt kiváló cukor, vagy szirup helyettesítő, lehet akár teáról, kávéról, forralt borról, jégkrémről, palacsintáról, pudingról, müzliről és még hosszan sorolhatnánk szó. A folyékony karamell mind a csodásan aranyló színével, mind a nemes finom ízével felkelti az édes élvezeteknek hódolók figyelmét. Ám nem csak édességekhez lehet a krumlovi karamellt nagyszerűen felhasználni, hanem sült húsok, édes szószok, párolt káposzta és még sok-sok más étel elkészítéséhez is. 


A krumlovi karamell minőségét jól jelzi, hogy elnyerte a regionális termék kategóriát, a cseh Élelmiszer Kutató Intézet Česká chuťovka minősítését és a Prágában megrendezett Nemzetközi Gasztronómiai Kereskedelmi Vásár Top Delikatesa díját. A sima, kávés és chillis karamelleket 0,2 literes „fejkendős” üveg rejti, a kakaós változat pedig 180 grammos gumitömítéses kis üvegtégelyben vásárolható meg. Ha elfogyott a karamell, mind a kis kétdekás üveg, mind a tégely sokféle célból újrahasználható. És nem mellesleg a krumlovi karamell díszdobozos változatában vagy anélkül is kiváló ajándék, főleg engesztelésként a feleségünknek/férjünknek, ha esetleg aznap este sokáig leragadtunk volna egy-két-három korsó finom cseh sör mellett!
Vašek Kalkuš és egy kis magyar paprika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése