Őszi sörkóstoló a Jaromír Sörkertben – 2015. szeptember 11-12.

Közeledik a hétvége, amely nálunk egyúttal újból a cseh sör ünnepe is lesz. A Jaromír Sörkertünkben két napon át nem pusztán az amúgy is széles sörválasztékunkat kóstolhatják végig a vendégeink, hanem összesen 13-féle finom nedűt (12 csapon, így két félét „csak váltásban”) csapolunk az üveg korsóinkba. Lesz közte szőke-barna-fekete, izmosabb és könnyedebb, de mindezt fordítsuk le gyorsan a sör nyelvére.

Az idei, több mint tucatnyi különféle sörfinomság közül egyértelműen ki kell emelnünk a strakonicei Dudák sörgyár megújult remekét az Otavský zlatý-t, az Otava folyó aranyát. Persze az avatott, de mégsem mindig mindent tudó sörszakértők megvonhatják a vállukat, hogy jó-jó, de hát már jó ideje főzik ezt a söröcskét, mi ebben a nagy dolog? Nos a válasz egyszerű. Ez a sör márka név persze már jó ideje létezik, de a palackban rejlő sör receptjét Dušan Krankus az új sörfőző mester újragondolta. Az új főzet így az őse átlagosan édesebb ízvilága mellé egy kis komló adta keserűségre is szert tett, amely valljuk be őszintén igencsak az előnyére változtatta. Az Otavský zlatý alkoholtartalma 4,8%, és természetesen továbbra is pasztőrözetlen maradt, ezzel is megőrizve természetesebb és egészségesebb jellegét. Mindenki bátran kóstolja meg ezt a finomságot, és értékelje maga, hogy milyen kiváló munkát tud végezni az új strakonicei sörmester.


És most következzék a további 12 sör. A Dudák sörgyár szortimentjébe tartozóan a csapjainkon lesz az alap 11-es, Sklepák a szűretlen, a barna és a méltán híres Klostermann. Megkóstolható lesz a rakovníki sörgyár 12-es Bakalář söre, a trutnoviak 12-es Krakonoš-a, és a Poličkai Sörgyár 12-es Záviš remeke. A búzasöröket a černá horai Velen képviseli, és jelen lesz az Eggenberg sörgyár is a lágy barnájával, Premium 12-esével. Végül, de nem utolsó sorban a hamar sokak kedvencévé vált Maxmilian, mint igazi kisüzemi sörfőzde két termékét, a 11-es világosát és a 13-as félbarnáját is magunkévá tehetjük.

A sörök mellé pedig természetesen jár a finom étel, szakácsaink már készülnek a megszokott finomságainkkal, magyarosan újratervezett csehes ételeinkkel. Végezetül egy jó tanács: érdemes, sőt ajánlott előre telefonon helyet foglaltatni nálunk, mert a kapacitásunk nem végtelen. Várunk mindenkit szeretettel és töltsenek el nálunk egy pár jó hangulatú sörös estét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése