Irány Strakonice! -Nyári programok a DUDÁK hazájában

A Jaromír '68 fő söre, a DUDÁK szülőhelye Strakonice, ezt már minden olvasónk jól tudja. Ez a dél-cseh városka persze nem csupán a sörgyára miatt kiváló turisztikai célpont. A városi vezetés és a helyi szervezetek egész évben folyamatosan szerveznek a honfitársaik és a turisták számára különféle érdekesebbnél érdekesebb eseményeket, amelyeket érdemes megtekinteni. A hagyományos nemzetközi dudazenei fesztivál, amelyet sajnálatunkra csak minden második évben rendeznek meg, idén ugyan kimarad a kínálatból, de számos más program pótolja a helyét. Lássuk is, hogy mit is tudunk ajánlani!
Strakonice
Júniustól, szeptemberig Nyár a Rumpál Torony alatt címmel majd minden héten koncerteket, színházi előadásokat szerveznek a strakonicei kastély udvarán. Június 11. és 12. között gyermek dudás csoportok mutatják be tudásukat a Városi Kulturális Központban.


Június 12. és 14. között az aktív, sportos élet, pontosabban a túrázás szerelmesei csatlakozhatnak a Strakonice 100 elnevezésű hosszú távú túrához, ahol Švanda a dudás nyomában haladva 10 kilométertől kezdődően egészen 100 kilométer hosszú útvonalat is teljesíthetnek a résztvevők, gyalog, vagy akár bicajjal. Június 27-én a DUDÁK Sörgyár tartja a hagyományos sörfesztiválját, vásárát, zenével, kiváló sörökkel és remek hangulattal.
DUDÁK Sörfesztivál
Július 11. és 12. között a vízi sportok kedvelői részesülnek pompás élményben, hiszen ekkor bonyolítják le az Otava folyó vizén a vízi szlalom versenyt. Augusztus 21-én pedig egy 5,5 km hosszú távon a futók mérhetik fel erőnlétüket a városi futóversenyen. A városi önkormányzat augusztus 29-én egy vezető segítségével a teliholdas, remélhetően nem túl borús éjszakán mutatja be Strakonice legvarázslatosabb, legmisztikusabb helyeit. Végezetül szeptember 5-én a helyi katonai repülőtéren nagyszabású Légi Show-t rendeznek, légi párbajokkal, bemutatókkal. Nem kevés ez a program mennyiség egy kis városhoz képest!
Légi Show
És végezetül ne feledjék, ha csatlakoznak hozzánk július 23. és 26. között a négy napos dél-cseh sörtúrára, akkor Önök is részt vehetnek a DUDÁK sörgyár meglátogatásán, ahol garantáltan kellemes élményekben részesülhetnek! Jöjjenek velünk, vagy látogassanak el saját maguk Strakonicébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése