Sörpecsét České Budějovicén Dudákkal, Maxmiliannal

A héten zajlik Csehország két prominens sörminősítő versenye közül az első, a Pivní pečeť. Idén a több, mint két évtizedes hagyománnyal szakítva már nem Tábor városában osztják a sör pecsétet, hanem a másik versenynek (Pivo České republiky) is helyet biztosító České Budějovicén. A verseny öt napja során a sörökhöz jól értő, de legalábbis a jó sört szerető ítészek számos kategóriában, a nagyobb gyárak söreit a kisüzemi sörfőzdéktől elválasztva döntenek a győztesekről és a dobogósokról. Az esemény legvégén pedig mindent egybevetve kiadják az abszolút, kategóriákon felüli győztesnek járó Arany Sörpecsét díjat. Már kíváncsian várjuk a zsűri döntéseit, hiszen minden évben születnek meglepetések, sőt furcsaságok is.
Sörpecsét 2016
Az idei Sörpecsétre rekord számban, összesen 230-an neveztek be a sörfőzdék, melyek között 160 hazai versenyző. A maradék közel 70 sörgyártó cég a világ számos országából (Szlovákia, Oroszország, Németország, Ausztria, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Szlovénia, USA, Japán, Kazahsztán, Mongólia stb. érkezett. Természetesen a sorból a magyar kisüzemi sörfőzdék sem maradhatnak ki. Söreivel benevezett a viadalra a Guri, a Kapucinus, a Mályi Ászok, a Rizmajer, a Serforrás, a Stari, a Szarvasi, a Szentandrás és a Zip's Brewhouse. 2016-ban a zsűrinek közel 1000-féle palackozott sörrel kell megbirkóznia, nem kis terhelésnek téve ki ízlelőbimbójukat.

Verseny a javából
Mi Jaromírosok természetesen az általunk forgalmazott sörmárkáknak szurkolunk elsősorban, hiszen mind a strakonicei Dudák, mind a Maxmilian a versenyre nevezők között szerepel. De a verseny természetesen nem csak a szakmának szól. A České Budějovicei Vásárváros T1-es pavilonja február 4-én a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. Az idelátogatók ha nem is az összes versenyre benevezett terméket, de mintegy 60 kis- és nagyüzemi sörfőzde 300 sörét kóstolhatják meg, természetesen csapolva. Bármekkora is lesz a tömeg az biztos, hogy torok nem marad szárazon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése