Udvarszentelés és Dočesná sikerek a Bakalář háza tájékán

Az észak-nyugat csehországi Žatec városkában, a cseh komlótermesztés fővárosában, a cseh sör szerelmesei Mekkájában, vagy éppen Medinájában minden év szeptemberében megrendezésre kerül a Žatecká Dočesná nevet viselő sör-, gasztro- és kulturális fesztivál. Az idén immáron 66. alkalommal lezajló, jelentős tömegeket vonzó esemény afféle „háttérprogramja” az a sörminősítő verseny, melyre minden évben nagy számban neveznek be a cseh sörgyárak, sörfőzdék. A 2023. évi viadalon szinte már megszokott módon a Jaromír sörözőink egyik fő partnere a rakovníki sörgyár is elküldte söreinek egy részét. Érdekességként megemlítendő, hogy Rakovník és Žatec városa közötti alig több mint 30 km-es távolság van, így akár még gyalog is megérte volna átvinni a szomszédba a jóféle Bakalář söröket.

A verseny összességében, szinte már hagyományos módon nagy Bakalář sikerekkel zárult. A hideg komlós láger bronzérmet kapott, míg ezen sör alkoholmentes változata ezüstérmet szerzett. Ám mindez csak a kezdet volt hiszen a továbbiakban még három sör gazdagodott éremmel, méghozzá aranyéremmel. Mind a világos tízes Pražačka, mind vágott (félbarna) tízeske, sőt rajtuk kívül a barna tízes is egyaránt aranyat szerzett. Bizony ami tízes Balling fokú, és rakovníki, az mind aranyat érdemelt! És ezt mint magyar fogyasztók mi is jól tudjuk!

A verseny mellett Rakovník ugyanakkor nem csak házon kívül, de házon belül is sikereket ért el. Szeptember elején ugyanis nagyon szép számú látogató előtt került sor a sörgyár udvarának felszentelésére! A remek programokkal, koncertekkel, régi autó bemutatóval tarkított kis fesztiválra a helyi sörgyár egy speciális szűretlen félbarna sörrel lepte meg a vendégeit. Ezt ugyan mi távolmaradók már nem, de a sörgyár többi remek termékét itthon is megkóstolhatjuk. Irány a Jaromírok egyike!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése