Jaromírjaink - I. rész: A Sörpince

Telnek-múlnak az évek, az idők során a változó-bővülő számú budapesti Jaromír Sörözők egyre ismertebbé váltak. Bátran kijelenthetjük, hogy nagy örömünkre a kezdetek óta már egy új generáció is csatlakozott a cseh sörfogyasztók táborához. Számukra ugyan a kezdeti próbálkozásaink ismeretlenek, és az egykori Sörkert, Mini Garden neve sem mond sokat, ám a fiatalok céljai a már évtizede kitartó vagy időközben csatlakozó törzsvendégeinkkel azonosak. Finom söröket, étkeket szeretnének elkölteni kellemes, baráti közegben, jóféle cseh söröző hangulatban, s mindezt a megfizethető, minőségi vendéglátás keretein belül. És óhajuknak megfelelően mi ezt kívánjuk továbbra is nyújtani a Jaromír Sörözőkben. Ám az új vendégeink számára talán kicsit kusza lehet, hogy melyik Jaromír hol is van és mit is tud nyújtani, így minisorozatunkban igyekszünk őket (újra) bemutatni. Kezdjük a sort a Jaromír Sörpincével, amely – bármily furcsa is kijelenteni – de a jelenlegi vendéglátóhelyeink doyenje, azaz legöregebbje.


A Jaromír Sörpince 2012. április 13-án nyitotta meg ajtaját a körúttól alig két utcára, a Csengeryben, és a „baljós” péntek 13-a ezúttal szerencsés napnak bizonyult. A söröző így immáron több, mint egy évtizedes múltra tekinthet vissza. Anno Kiss Bakos Zoltán a Jaromír Sörözők alapítója már hosszú, tapasztalatokban gazdag vendéglátós múlttal bírt mikor felkérést kapott a korábbi lélekvesztővé avanzsálódott borozó pincehelyiség feltámasztására, újrahasznosítására. Az első átalakítás során kerültek fel a ma is látható berendezések és faldíszítések fő darabjai, közte a Menzel filmekből vett képek is. A söröző szinte a kezdetektől fogva kisebb sörgyárak söreit nyújtotta a vendégei számára, így hamar népszerűvé vált. Kezdetben sokszor köszöntötték itt törzsvendégeink egy-egy új nap kezdetét is, de mára már a zárás este 10 órára szolidálódott. Az eltelt tíz év alatt ugyan akadtak nehéz időszakok, s volt olyan is mikor fél Budapesttel együtt villámárvíz öntötte el a helyiséget, de a Sörpince a fránya koronavírus járványt követően, immáron belül jelentősen felújítva újra a vendégek kedvencévé vált. A múltban sörös előadások, sörbemutatók, klub események sőt még kisebb előadóestek helyszíne is volt, napjainkban pedig a pincében a futball vb eseményeit is nyomon tudjuk követni.


Alapinformációk
Cím: 1067 Budapest, Csengery utca 62/b
Kapcsolat: 06-1-720-4620 // jaromir68sorozok@gmail.com // FB:
Nyitvatartás: Hétfő – szombat / 12-22 óra
Férőhely: 40 (szerdától szombatig ajánlott foglalni!)
Sör és egyéb italválaszték: 3 állandó sör (jellemzően Dudák 11, hidegkomlós Bakalář, félbarna Klostermann) és egy vendégsörcsap // válogatott röviditalok, kisüzemi cseh pálinkák
Ételválaszték: cseh kolbászka, hermelin, csehes és magyaros sörkorcsolyák
Fizetési lehetőség, egyéb információ: készpénz, kártya
Egyedi, különleges információ: a pincébe vezető lépcsők a mozgássérültek számára nehézséget okozhatnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése