Jaromír Pivotéka és a Szent Vencel napi Dudák

Aki az elmúlt napokban a Lőrinc pap teret élettel betöltő Jaromír a Templomhoz sörházunknál, éttermünknél járt az a pincelejárótól balra egy új szolgáltatásunkat fedezhette fel. Ez pedig nem más, mint egy sörbolt, cseh néven, illetve Pivotéka. Mint azt szinte mindenki tudja a pivo szó a sört jelenti, míg a téka szó eredendően a görög theke szóból származik, és innen került számos nyelvbe, gondoljunk akár a közismertebb bibliotékára, azaz könyvtárra. Jelentése: tartó, így a könnyen megfejthető, hogy maga a pivotéka egy sörtartó, azaz egy hely, ahol remek söröket tartunk persze csak addig amíg a lelkes vevők fel nem kapják és haza nem viszik őket. 

 

A mi Pivotékánk cseh sör szortimentje főleg a megszokott strakonicei, rakovníki sörgyárak mellett a březnicei és humpoleci sörgyár termékeire alapul, így megtalálhatjuk a Dudák, Klostermann, Bakalář, Černovar, Bernard és Herold söröket is. De a sörboltunkban nem álltunk meg a cseh söröknél, így számos más nemzet sörét is hazavihetjük. Így lecsaphatunk egy remek DAB Radeberger, Erdinger, Kilkenny vagy más sörkülönlegességre. A Pivotékánk sikerét a pazar választék mellett a kedvező árak is biztosítják. De a sörboltban nem csupán sörre bukkanhatunk. Kétféle színben és különböző méretben szert tehetünk egy kiváló minőségű Jaromír pólóra is, ezzel fejezvén ki lelkes törzsvendég mivoltunkat. Otthoni piknikre, baráti sörözésre pedig akár sörcsapot és hordós sört (Dudák, Bakalář, Otavsky zlaty vagy Klostermann) is vásárolhatunk így otthon is kiélvezhetjük a csapolt sör élményét! Mindenkit várunk szeretettel akár már csak egy-egy hazaviendő sör erejéig is!

És még egy fontos közlemény! E hétvégétől már csapolt formában mindkét Jaromírunkban kapható lesz a strakonicei sörfőzde idei Szent Vencel-napi söre. Eme sörspecialitás egy napjainkban újrafelfedezett Gaia (Földanya) nevet viselő komló érlelés közbeni hozzáadásával (hideg komlózás) készült. A nedű kellemesen markáns keserű ízű, 5 %-os alkoholtartalomú. Csak a limitált készlet erejéig kóstolható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése