Márton napi vigadalom a Jaromír Sörbisztróban, avagy tömjünk meg a bendőnket libával!

Szinte hihetetlen, hogy rohan az idő! Alig múlt el a nyár, és immáron újból itt állunk a tél kezdeténél. Elkerülhetetlen megérkeznek a fagyos éjszakák, a hideg nappalok, s ezzel együtt az ember szervezete is egyre inkább a kalóriadús ételekre kezd el vágyakozni. A saláták, könnyed levesek és fitnesz grillek eszegetése helyett eljön az idő, hogy immáron újból a tartalmas, szaftos, uram bocsá zsírban bővelkedő ételek domináljanak az étrendünkben. Ugyan még távolabb vár csak ránk a karácsonyi eszem-iszom dínom-dánom, de már akár soron következő hétvégén is tesztelhetjük bendőnk ételfelvevő kapacitását és szervezetünk raktározó képességét. Tehetjük ezt abból az apropóból is, hogy november 11-én ismét Szent Márton napját ünnepeljük, s amint azt a jól ismerjük mondás állítja „aki ezen a napon libát nem eszik, az egész évben éhezik”.

Hát nem ennivaló?
A magyarországi libafogyasztás igen alacsony fokú, személyenként jó ha fél-egy kiló libát eszünk meg egy évben, de ezzel szemben a Szent Márton napi libalakomázás napjainkban újból a reneszánszát éli. Mi Jaromírosok magunk is szeretnénk legalább ezen jeles nap idején a liba falatozás örömeire felhívni a vendégeink figyelmét, ezért idén is megrendezzük a Márton napi vigadalmat, természetesen finom libaságokkal! A Jaromír Sörbisztró megújult konyhája november 10. és 12. között libalevessel, libamáj pástétommal, libazúza pörkölttel, grillezett libakolbásszal, libamájjal töltött récefivel, valamint jó csehes ételként knédlivel és párolt lila káposztával körített konfitált libasülttel várja éhes vendégeit. Azok számára, akik a liba finomságokat nem kedvelik erdei gombával, áfonyával és burgonya gombóccal kísért trebonyi vaddisznópörkölt felszolgálásával igyekszünk az örömteli falatozásról gondoskodni. Várunk mindenkit szeretettel a Sörbisztróban, vigadjunk együtt Szent Márton ünnepén!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése