Szinte hihetetlen, hogy rohan az idő!
Alig múlt el a nyár, és immáron újból itt állunk a tél
kezdeténél. Elkerülhetetlen megérkeznek a fagyos éjszakák, a
hideg nappalok, s ezzel együtt az ember szervezete is egyre inkább
a kalóriadús ételekre kezd el vágyakozni. A saláták, könnyed
levesek és fitnesz grillek eszegetése helyett eljön az idő, hogy
immáron újból a tartalmas, szaftos, uram bocsá zsírban bővelkedő
ételek domináljanak az étrendünkben. Ugyan még távolabb vár
csak ránk a karácsonyi eszem-iszom dínom-dánom, de már akár
soron következő hétvégén is tesztelhetjük bendőnk ételfelvevő
kapacitását és szervezetünk raktározó képességét. Tehetjük
ezt abból az apropóból is, hogy november 11-én ismét Szent
Márton napját ünnepeljük, s amint azt a jól ismerjük mondás
állítja „aki ezen a napon libát nem eszik, az egész évben
éhezik”.
Hát nem ennivaló? |
A magyarországi libafogyasztás igen
alacsony fokú, személyenként jó ha fél-egy kiló libát eszünk
meg egy évben, de ezzel szemben a Szent Márton napi libalakomázás
napjainkban újból a reneszánszát éli. Mi Jaromírosok magunk is
szeretnénk legalább ezen jeles nap idején a liba falatozás
örömeire felhívni a vendégeink figyelmét, ezért idén is
megrendezzük a Márton napi vigadalmat, természetesen finom
libaságokkal! A Jaromír Sörbisztró megújult konyhája november
10. és 12. között libalevessel, libamáj pástétommal,
libazúza pörkölttel, grillezett libakolbásszal, libamájjal
töltött récefivel, valamint jó csehes ételként knédlivel és
párolt lila káposztával körített konfitált libasülttel várja
éhes vendégeit. Azok számára, akik a liba finomságokat nem
kedvelik erdei gombával, áfonyával és burgonya gombóccal kísért
trebonyi vaddisznópörkölt felszolgálásával igyekszünk az
örömteli falatozásról gondoskodni. Várunk mindenkit szeretettel
a Sörbisztróban, vigadjunk együtt Szent Márton ünnepén!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése