Aki valaha járt a néhai Jaromír
Sörkertben talán még emlékszik azokra a csehes jellegű
ételspecialitásokra, amelyek a remek sörök mellett a hely egyik
lényegi mondanivalóját alkották: kiváló minőségű ételek, megfizethető
áron. Akár ha visszagondolunk Karel bácsi krumplilevesére, a
párolt vöröskáposztával körített Holašicei tepertős
kacsacombra, a knédlis morva verébre, a knédli ágyon tálalt
füstbe ment kacsára, a Vencel téri élménytálra vagy más
ételkülönlegességre, bizony összefut a szánkban az
összefutni való. Az élet ugyan úgy hozta, hogy a Sörkert bezárt, és
átmenetileg nem tudtuk biztosítani mindezen kulináris élvezeteket
a vendégeink számára, de pár hónapos kihagyás után ennek az
ínséges korszaknak immáron vége!
A Márvány utcában működő Jaromír
Sörbisztrónkban tavasszal elindított felújítási munkálatok
immáron befejeződnek. Ennek köszönhetően a konyha teljesen
megújult és a korábbi bisztró jellegű ételek mellett immáron
készen áll az éttermi színvonalú ételek elkészítésére.
Hamarosan újból hódolhat mindenki az ízlelőbimbókat simogató
csehes finomságoknak, amelyek kiváló ágyat biztosítanak az
elfogyasztása kerülő finom sörök számára. Újból lesz egy
olyan helyünk ahová nem csupán az italok, hanem akár pusztán az
ételek miatt is érdemes lesz betérni! Az állandó étel választék
mellett szeptember 20-át követően már napi ebéd menü is várja
majd a munkájukból kiszakadni és egy jót falatozni vágyókat. Az
ételválasztékról és a konyha változásáról következő
cikkünkben részletesebben beszámolunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése