Libalakoma hét a Jaromír Sörkertben, kulináris ínyencségek Márton-nap tiszteletére

Közeledik november 11-e (Szent) Márton napja, amely nem csak a katolikus hívők számára nevezetes nap. A hagyomány szerint „aki ezen a napon libát nem eszik, az egész évben éhezik”. A valóságban természetesen senkit sem fenyeget ez a veszély, ha éppenséggel kihagyja a libalakomát, de mégsem érdemes elmulasztani a lehetőséget. Ugyanis Márton-napja, vagy éppen Márton-hete kiváló alkalmat jelent a gasztronómiai élvezetet keresők számára, hogy a hétköznapi ételek sorába amúgy csak ritkán kerülő libát különféle ételekben megízlelhessék.
Ez a kép, csakúgy mint, a következő csak illusztráció, de garantáljuk, hogy az általunk készített libaételek ízében és látványában sem fog csalódni!
Természetesen mi sem szeretnénk a vendégeinket az egész éves éhínség veszélyének kitenni ezért a jövő héten, azaz november 9. és 14. között (hétfőtől – szombatig) számos libából készült finomságot kínálunk a számukra. És hogy pontosan mik is ezek az ínyencségek? Következzék az ízletes ünnepi étel lista:

Forrón tálalt libaleves benne főtt zöldségekkel és lúdgége tésztával (390 Ft)
Márton napi vegyes ízelítő (libatepertő lila hagymával, füstölt libamell zelleres almasalátán, sült libakolbász pirított knédlin tormás mustárral (1490 Ft)
Libamáj roston barna sörmártással és aszalt szilvával (2490 Ft)
Zúzapörkölt házi tarhonyával és savanyúsággal (1690 Ft)
Jassoi káposztával töltött libacomb hagymás törtburgonyával és sült birsalmával (2490 Ft)
Sólet töltött libanyakkal (1690 Ft)
Almás rétes melegen tálalva vanília szósszal (450 Ft)
Túrógombóc házi szilvalekvárral (450 Ft)

Ha valaki éppenséggel nem szereti a libát, de mégis egy különleges étellel szeretné Márton napját megünnepelni, annak a bőséges alap ételválasztékunkon kívül még egy ínyencséggel tudunk szolgálni. Ez pedig nem más, mint a Vörösboros szarvasragu porto bello gombával és parmezános polentával (1990 Ft). Ugye milyen jól hangzik?
Térjenek hát be hozzánk a jövő héten és kóstolják meg Márton-napi / heti ételeinket! Éhen -szomjan maradni aznap biztosan nem fognak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése