Új sörfőző mester a DUDÁK sörgyárban!

Június 27-én, a hagyományos strakonicei sörfesztivál napján új korszak indult el a DUDÁK Sörgyár életében. Dušan Krankus személyében több évtizedes tapasztalattal rendelkező sörfőzőmester érkezett a dél-cseh városkába, aki várhatóan számos változást hoz a sörfőzde életébe.
Dušan Krankus, az új sörfőző mester
Dušan Krankus 1992 és 2004 között a magyar sörszerető közönség körében igen népszerű Bernard sörök szülőhelyén, a humpoleci sörgyárban dolgozott sörfőző mesterként. 2006 és 2010 között a kácovi Hubertus sörfőzde mestereként tevékenykedett, majd ezt követően a rakovníki sörműhelyt irányította. Néhány éves független sörfőzést, malátázást, tanácsadást követően a külföldi tapasztalatokkal is rendelkező szakember elfogadta a Dudák Sörgyár új igazgatójának, Marek Pohankának a felkérését, hogy vegye át a főzde szakmai irányítását.
Marek Pohanka, a Dudák igazgatója
Krankus a tradicionális cseh sörfőzőiskola képviselője, így nagyon trendinek tűnő sörök megjelenése, és felettébb drasztikus változások nem várhatóak az amúgy is kiváló Dudák sörök terén. Fő feladatának elsősorban továbbra is a szűretlen és pasztőrözetlen sörök eltarthatóságának a jobbítását, a munkafolyamatok javítását tűzte ki célul. A Dudák Sörgyár jelenleg 11-féle sört készít, az új sörfőzőmester feladata lesz a szortiment átvizsgálása, és szükség szerinti átalakítása.
Megérkezett az új sörmester!
Az új sörmestertől persze mindenki azt várja, hogy egy saját sörrel is előrukkoljon. Nos, a fogyasztók ebben sem fognak csalódni. Az ígéretek szerint még az év folyamán megszületik Krankus új főzete, amelyet már mi is alig várunk! A magunk részéről mind a korábbi remek Dudák sörök megalkotójának Dagmar Vlkova asszonynak, mind utódjának, Dušan Krankusnak sok szerencsét kívánunk a cseh sörfőzők jelmondatával: Dej Bůh štěstí!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése