Ki is az a Jaromír? Névadónkról röviden!

A vendégeink közül sokan, sokszor kérdezik, hogy ki is az a Jaromír, és van-e valami köze a sörhöz? Nos, az utóbbi kérdésre a válasz igazán egyszerű. Biztosan van, hiszen szinte minden valamire való cseh ember szereti a sört. (A sör helyett inkább borpárti Jiří Menzeltől ezúton kérünk bocsánatot). De fordítsuk komolyra a szót. A Jaromír Sörözők tulajdonosainak, mint lelkes sport rajongóknak már ifjú koruk óta egyik kedvencük a jégkorong, mely sportágnak a csehek igen jeles képviselői.
Névadónk, Jaromír Jágr
Mikor pár évvel ezelőtt megszületett a döntés, hogy cseh söröket árusító vendéglátóhelyet nyitnak szinte azonnal adódott ez a név: Jaromír '68. Ugyanis a ma is aktív cseh sportolók közül kétség kívül az egyik legnagyobb karriert Jaromír Jágr, a kétszeres Stanley-kupa győztes, olimpiai és világbajnok jégkorongozó futotta, futja be. Az ő keresztneve és mezszáma (amely nem mellesleg dátumként (1968) a csehek számára történelmi fontosságú) kombinációjából született a név, így, és ezért lett a sörözőnk: Jaromír '68 Cseh Sörpince és egy kicsivel később Jaromír '68 Sörkert.
Jágr a világ legjobbjai között
Jaromír Jágr a 43 éves kora ellenére is az amerikai profi jégkorong liga, az NHL egyik aktív sztárja, épp a napokban szerzett két gólt, jelenlegi csapata színeiben és vezette győzelemre a rájátszásba jutásért küzdő Florida Pantherst. Jágr 1972. február 15.én született a Prágához közel fekvő Kladnóban. 1986-ban, a helyi csapatban kezdte el a pályafutását, majd kisebb kitérőkkel 1990 óta játszik a világ legerősebb hoki bajnokságában, eddig nem kevesebb mint 721 gólt szerezve. Mindehhez 1071 gólpasszt is adott, így összességében jelenleg a 4. helyen áll az örökranglistán. A tavalyi évben ugyan bejelentette visszavonulását a cseh nemzeti válogatott szerepléstől, ahol a felnőttek között összesen 111 alkalommal viselte a csak őt megillető 68-as számú mezt, de a hírek akár még az is lehet, hogy mégis aktívan támogatni fogja hazája csapatát. Mi reméljük, hogy viszontláthatjuk a VB-n!
Jágr a cseh válogatott színeiben
Reméljük egyszer, ha a nem túl közeli jövőben már végleg feladja az aktív sportpályafutását, meglátogatja druszáját, a budapesti Jaromírt. Addig is igyunk együtt egy korsó finom cseh sört, mondjuk egy Dudákot a tiszteletére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése