Mit tervez a DUDÁK? Interjú Marek Pohankával!

Nagy örömünkre a napokban nálunk járt Bc. Marek Pohanka, a strakonicei DUDÁK városi sörgyár vezérigazgatója. A DUDÁK, mint a Jaromír '68 legfőbb üzleti partnere vezetőjének látogatása kapcsán megtudakoltuk tőle, hogy miként is látja a csehországi sörös helyzetet, mi a véleménye a magyarországi piacról, és milyen terveik vannak a jövőre nézve. Kérdéseinket és válaszait most megosztjuk olvasóinkkal.

K: Hogyan látja a sörgyártás helyzetét Csehországban?

V:
A Cseh Köztársaságban sajnos a sörfogyasztás jelenleg stagnál. Komoly konkurenciának számít a bor és a kevert italok térhódítása. Mindezeken túl egyre inkább emelkedik az üveges sörök iránti kereslet a különböző üzletláncok akciózásának köszönhetően. További lehetséges gondot, illetve visszatartó erőt jelenthet a dohányzás jövőbeni betiltása és az online pénztárgépek bevezetése a vendéglátóhelyeken.


K: Hol található, milyen helyet foglal el a DUDÁK Sörgyár a csehországi sörfőzdék világában?

V: A Dudák - Strakonicei Városi Sörgyár az utolsó olyan közepes sörgyár a Cseh Köztársaságban, amely teljes mértékben városi tulajdonban maradt.

K: Mennyire elégedett a jelenlegi helyzettel?

V: Folyamatosan van javítanivaló, van hová fejlődni. Jelenleg az elsődleges feladatok közé tartozik a gyártás felújítási, átalakítási munkálatainak befejezése, a termék stabilizálása és a marketing kommunikáció megerősítése.
K: Mit jelent a magyarországi piac a DUDÁK Sörgyár számára?

V: A DUDÁK Sörgyárban pasztörizálatlan sört főzünk, melynek eltarthatósága egyelőre 2 hónap. A rekonstrukció befejezését követően azt szeretnénk elérni, hogy ez az időtartam fél évre hosszabbodjék. Éppen ebből az okból kifolyólag előnyben részesítjük a hozzánk közel eső országokba, illetve Közép-Európába történő exportálást.


K: Hogyan értékeli a Jaromír '68 és a DUDÁK Sörgyár kapcsolatát?

V: Immár második éve tart a közös munka, és együttműködésünk a Jaromírral tovább fejlődik, emelkedő tendenciát mutat.

K: Milyen változásokat terveznek a jövőben? Lesznek-e újdonságok a DUDÁK Sörgyárnál?

Ahogyan azt már említettem, szeretnénk a 2 hónapos szavatossági időt 6 hónapra növelni, és emellett az üveges sörökkel is jobban megszólítani a piacot. Továbbá szeretnénk alkalmi időszakokban folyamatosan megjelenni speciális sörökkel.
(Szerk: ilyen volt pl. a húsvéti zöld sör) Olyan érdekességeket tervezünk, amelyek a választékunkat tovább gazdagíthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése