Dudák márkaéttermek/sörözők Csehországban és Magyarországon


Mielőtt a részletekbe belemennénk mindjárt tisztázzuk is a márkaétterem/söröző fogalmát! Ahogyan az könnyedén megfejthető nincs is itt másról szó, mint arról, hogy az adott vendéglátóhely akár az ital- jelen esetben a sör -, akár az ételválasztékában egy céget, annak termékeit képviseli. Esetükben beszélhetünk franchise-ról, amikor a szerződő partner védjegyet, üzletviteli tapasztalatot, mindenféle design, PR és egyéb elemekkel együtt bérel, de lehet szó ennél sokkal egyszerűbb együttműködésekről is. A cseh sörök területén az előbbire példa a Straropramen Sörgyár U potrefena husa nevezetű étterem/söröző lánca, a Kozel Kozlovnái, a Radegast Radegastovnái, vagy akár a Pilsner Urquell Švejk étterem hálózata. A strakonicei Dudák Sörgyár kötöttségektől mentesebb formában ugyan de szintén törekszik arra, hogy Dudák márkasörözők nyitásában segédkezzen. A Dudákos sörözők/éttermek szerte Csehországban fellelhetők, és ahogyan a Jaromíros vendégeink is jól tudják, Magyarországon is megtalálhatók. Példaként lássunk most néhány képet ezen típusú vendéglátóhelyekről, már csak azért is, hogy a Dudák-Klostermann söröket kedvelő barátaink Csehországban is megtalálják kedvenc sörmárkájukat. Kezdjük a sort a Dudák sörök szülőhelyével, Strakonice városával, ahol a sörgyár kóstolótermén túl a Restaurace Sokolovna valamint a Restaurace Jiskru várja a helyi sör rajongóit.


A Dél-csehországi kerület (kraj) fővárosában, České Budějovicén a számunkra kissé nehezen kiejthető nevű Družstevní dum várja Dudákkal a sörszerető közönséget.


Természetesen a cseh főváros a gyönyörű Prágában is van Dudák márkasöröző, mégpedig nem is egy! Mindkettő a Holešovice kerületben található, az egyik a Restaurace Pět Peněz, a másik pedig a Restaurace Hamburk.


Végezetül álljon itt a Márvány utca Dudákos büszkesége a Jaromír Sörbisztró, de természetesen ne feledkezzünk meg a Sörpincénkről, a Mini Gardenről és a „templomos” Jaromírról se!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése