A Chodovar sörök varázsa

Aki már az életében egyszer is kezébe vett egy palack csatos üveges Chodovart, majd megízlelte az üveg beltartalmát az jól tudja, hogy eme ital egyike mind az ízét, mind a csomagolását illetően Csehország legharmonikusabb, s mondhatni legcsehesebb söreinek. Maga a sör jól tükrözi mindazt az évszázadok alatt felhalmozódott sörfőzési tudást, amely Csehországra oly jellemző. A Chodovar sörei klasszikus cseh lágerek, de itt ez a kifejezés még véletlenül sem az avíttságot, hanem éppen ellenkezőleg a korszakokon átnyúló minőséget jelenti. Klasszikus sör, amely mögött korszerű sörgyártási technológia, maximális odafigyelés, hozzáértés áll. 


A bajor tisztasági törvénynek teljesen mértékben eleget tevő sörhöz a vizet a sörfőzde saját artézi kútja, a malátát pedig a saját malátázó adja, ekképp is gondoskodva a minőség maximális biztosításáról. A 10 napos erjesztést követően több hónapnyi érlelés vár a készülő sörre, amely a 800 éves szikla labirintusban elhelyezett 55 darab 99-450 hektoliteres tartályban zajlik. A megérlelt sör egy speciális, Csehországban elsőként alkalmazott mikroszűrési folyamaton esik át, majd irány a palackozás. A sörök egy részébe a palackozás során még kerül is hozzáadott élesztő, így az érési folyamat magában a palackban is folytatódik. A palackban érlelődés során keletkező gáznak persze egy hagyományos sörös kupak nem állna ellen, így a sör a kerámia dugós szép csatos üvegben várja azt a pillanatot amikor valaki akár az otthon melegében, a kert/terasz hűvösében felpattintja, majd a finom pukkanást követően kitölti poharába. Ez oly szép pillanat, melyhez már nincs is mit hozzátennünk. Inkább csak arra biztatjuk a minőségi söröket értékelő vendégeinket, hogy vigyenek haza az elvitelre baráti áron megszámított Chodovarokból, és élvezzék ki az otthoni sörfogyasztás minden pillanatát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése