Megújult a hidegen komlózott Klostermann…címkéje


Na jó, valljuk be őszintén, a mezei sörfogyasztót vajmi kevéssé izgatja fel az a tény, ha egy kedvenc sörének a címkéje megváltozik, hiszen a sörök esetében is elsősorban a belbecs a lényeges és nem a külcsín. Ám az is tagadhatatlan, hogy egy magára valamit is adó sörfőzde se engedheti meg magának azt a hibát, hogy ne fektessen be pénzt és energiát az általa gyártott sör csomagolásának és kinézetének kialakításába, időnkénti megújításába. A sörök rengetegében a még bizonytalan vásárlókat sokszor a sörösüveg és a rajta található, remek grafikájú címke vonzza be, amivel gyakorta még egy rosszul sikerült sört is - legalábbis limitált mennyiségeben - el lehet adni. A tavalyi év újdonsága, a hidegen komlózott Klostermann esetében a minőség természetesen garantált, ám a strakonicei Dudák Sörgyár eddig még nem döntött a végső dizájn mellett.


Ám ezennel a bizonytalanságnak vége és itt az új címke, amely elsősorban a névadó Karel Faustin Klostermann, a „Šumava írója” nevét, arcképét, születési és elhalálozási idejét hirdeti. Emellett a címkén a hidegen komlózott világos ležák sör feliratot láthatjuk, amely jelzi, hogy a sör szárazanyag tartalma 11-12-es. Egy további felirat pedig azt árulja el, hogy a többi Dudák sörhöz hasonlóan itt sincs szó pasztőrözésről, azaz a sör a lehető legtermészetesebb formájában került a palackba. A címke egészét a komló képe „járja át” és néhány érme kép pedig a Dudák sörgyár díjait hirdeti. Ám akármilyen szép is a címke a lényeg továbbra is a finoman hidegen komlózott Klostermann kiváló íze, melynek megízlelésére bíztatjuk a Jaromírokba betérő vendégeinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése