A Maxmilian sörfőzdében jártunk

Az elmúlt hétvégén az UNESCO Világörökség részéhez tartozó érseki kastélyáról és csodás kertjeiről, parkjairól nevezetes Kroměříž városát kerestük fel. Jövetelünk célját azonban ezúttal nem csupán a városnézés, a sör, sült hús, káposzta és knédli élvezete jelentette, bár már ez is önmagában elég kellemes élmény lehetett volna! A látogatásunk során ezúttal a fő program a Jaromír Sörözőkből jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő Maxmilian sörök eredetének tüzetesebb megismerése volt, melynek során Antonín Vrzál a sörfőzde igazgatója vezetésével megtekinthettük, hogy miként is zajlik a sörfőzés folyamata ebben a modern kisüzemi (kézműves) sörfőzdében. De hogy vendégeink se maradjanak ki teljesen az élményből ezért most egy kis képes összeállítás keretében mi is betekintést adunk a Maxmilian sörfőzde műhelytitkaiba.

Antonín Vrzál, a sörfőzde igazgatója
Kiváló minőségű komló és maláta jelenti az alapanyagot
A sörfőzés központi helysége
Érlelő tartályok
Palackozó szoba
Sörös hordók feltöltve
Sörös palackok elvitelre várva
Kóstoló terem Maxmilian termékekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése