Bajor napok a Jaromírokban!


Ahogyan azt már beharangoztuk, a holnapi nap lesz a cseh sör napja. Sajnos a logisztika ördöge közbeszólt, és a már várva várt Szent Vencel sör csak egy hét múlva érkezik meg hozzánk, de mi akkor sem hagyjuk a vendégeinket újdonság, érdekesség nélkül. Már régóta tervezzük régi szokásunk felelevenítését, miszerint havonta egyszer más nemzetek/régiók konyháját és söreit mutatjuk be, így most nekivágunk ennek a kalandnak. A kulináris sorozatunk első részeként, ebben a hónapban, péntektől vasárnapig mind a Márvány utcai Jaromír Sörbisztróban, mind a Jaromír a templomhoz éttermünkben Bajor Napokat tartunk. Mondhatjuk úgy, hogy ez egy kis előrehozott Oktoberfest lesz.


A hagyományos étlapunk ezen a pár napon kiegészül egy speciális bajor mini étlappal, melyen igazi bajor finomságok közül választhatunk. De ne rejtélyeskedjünk, mondjuk meg mik is lesznek a finomságok. Kezdjük a sort a klasszikus bajor májgaluskalevessel, majd jöjjenek a főfogások. Lesz itt malac a buciban, sajtkolbász, schnitzel (azaz rántott husika bajor módra) és persze az elmaradhatatlan kedvenc, a bajor csülök. Ugye milyen remek ételválaszték? A bajor étkek mellé persze jár egy kis bajor sör is, így a vendégsörcsapunkról ezúttal szűretlen Erdinger búzasört kínálunk a bajor ízek kedvelőinek. Ám természetesen a csehes étkeink és cseh söreink közül is választhatnak, így akár a két nemzet konyháját, söreit együtt is ki lehet élvezni. Várunk mindenkit szeretettel a „templomos” Jaromírban és a Sörbisztróban, ünnepeljük együtt, egyszerre a bajor konyhát és a cseh sör napját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése