Sörös alkalmazások androidra

Akármennyire szeretjük vagy éppen utáljuk mégis be kell látnunk, hogy korunk szinte megkerülhetetlen használati kelléke a mobil telefon, s azon belül is az okostelefon. Már rég elfeledtük az utcai telefonfülkéket, ahonnan zseton, majd pénzérme bedobásával, később telefonkártya révén próbáltuk ügyes-bajos dolgainkat elvégezni vagy éppen szeretteinket elérni. Ma már szinte minden embernél van kisebb-nagyobb mobil készülék melyet olykor már az értelmetlenség határán jóval túllépve is használunk. Az okostelefonokra tízezerszámra készülnek a különféle applikációk, magyarul mondva alkalmazások, melyek egy része szimpla értelmetlen marhaság, egy része azonban valóban hasznunkra lévő segítőtárs. Az alkalmazások mára az élet egész területét érintően készülnek, így nem csoda, hogy a sör témakörében is sok készült. Most ezek közül szemezgetünk:


Elsőként álljon itt az egyik legnépszerűbb alkalmazás, az Untappd, vagy ahogyan azt régebben jellemezték: a sörözős Foursquare. De hogy egy kicsit érthetőbben is fogalmazzunk: ezen alkalmazás segítségével megoszthatjuk a különféle sörök fogyasztása során tapasztalt élményeinket. Az általunk éppen ivott sört kikereshetjük, vagy újonnan feltölthetjük a rendszerbe minden paraméterével együtt, majd értékelhetjük, ajánlhatjuk, megoszthatjuk. Persze kiválaszthatod a fogyasztás helyszínét, és saját képet is csatolhatsz hozzá. Ebből okulhat a teljes Untappd tábor és persze mindeközben mi is utánaolvashatunk mások értékeléseinek. Egy rendkívül ügyes alkalmazás, melynek segítségével némi támpontot kaphatunk a sörök tengerében, de legalábbis a sörsznobok egyik elengedhetetlen kelléke. Ha nem az egész világgal szeretnéd az általad elfogyasztott sörrel kapcsolatos információkat, adatokat, s saját véleményedet megosztani, pusztán a saját magad számára kívánod rögzíteni, akkor érdemes letölteni a szimplán Beers névre hallgató alkalmazást, melynek segedelmével az egyes sörökről készíthetsz afféle privát katalógust.


A nyugat-európai és amerikai kisüzemi sörfőzdék világában számos alkalmazás segít elboldogulni, mint pl. a Craft Beer Map, a BeoirFinder, a Remembeer, a Barly vagy éppen a BJCP Beer Style, de ezek felfedezését az olvasóinkra bízzuk. Ám végezetül említsünk meg még egy appot, amelyet csak az idiotizmus kedvelők telepítsenek fel a telefonjaikra, s ez pedig nem más, mint a Virtuális sör. Az alkalmazás lényege, hogy egy virtuális korsó sört varázsol a telefonunkra, majd a készülékünket megdöntve „kitölthetjük”, vagy a szánkba „önthetjük” az italt. Persze ez nem történik meg a valóságban, az alkalmazás csupán a látványt produkálja így szimplán csak a barátaink, ismerőseink gyönyörködhetnek abban, hogy milyen vizuális élményt is nyújt a semmi megivása. Mi a magunk részéről eme frenetikus alkalmazás használata helyett inkább egy jó korsó cseh sör elfogyasztását javasoljuk, akár nálunk a Jaromír Sörözőkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése