Új láger sör Strakonicéből, cseh finomságok a Manka spájzától!

Hosszabb nyári szünet után újból életre kel a Jaromír honlapja. Időközben vége lett ugyan a hivatalos meteorológiai nyárnak – a csillagászati nyár vége azért még várat magára -, de ez még szerencsére az időjáráson nem látszik. Az előttünk álló nyár végi, vagy nyarat idéző (tetszés szerint) hétvége minket, Jaromírosokat is megihletett, és gondoltuk, hogy egy kis meglepetést szerzünk a vendégeinknek. A meglepetés első része természetesen a sörről szól, méghozzá egy új sörféleségről, aminek ismertetése előtt álljon egy kis rövid magyarázat. Strakonice városában minden második évben nemzetközi dudás fesztivált rendeznek. Aki még nem hallott volna erről az eseményről, a Dudák sör, a dudások és Strakonice kapcsolatáról annak figyelmébe ajánljuk egy korábbi cikkünket ITT!


Nos, idén újból, immáron 22. alkalommal rendezték meg a világ dudásainak eme neves találkáját, és a helyi sörgyár úgy érezte, hogy illene meglepnie az itt összegyűlő zenész, és zenerajongó tömeget. Így Dušan Krankus sörfőző mester megalkotta az új Dudák sört, egy bronzos színű, 12,5 fokos, 5,2 alkoholtartalmú láger itókát. A sört a Strakonice városának 1367-ben sörfőzési jogot adó IV. Bavor után Bavorský ležáknak nevezték el. Ezt az ízében is pompás új sört lehet nálunk a Jaromír Sörkertben a hét második felében megkóstolni, persze ameddig a készlet tart.


A meglepetés másik fele a csehországi termékek forgalmazásával foglalkozó Manka spájzához kapcsolódik, akik a pénteki nap folyamán egy kis standon mutatják be termékeik egy részét. Bio mustok, 100%-os gyümölcslevek, a Gasztroangyalban is bemutatott krumlovi folyékony karamellek (lásd kép), és más édes finomságok várják a nem csak sörre kíváncsi vendégeinket. Mindenkit szeretettel várunk a pompás időjárással biztató hétvége során!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése