Sörfőzde videók a Youtube-ról



Akik szeretnének többet megtudni a cseh sörgyárakról, sörfőzdékről, a sörgyártás folyamatáról és mindezt nem szöveges, hanem képi információkon keresztül, azok számára a Youtube, mint a világ legnagyobb videómegosztó tárhelye ideális információ forrást jelent. Körülnéztünk mi is, hogy milyen videókra bukkanhatunk a Jaromír sörözőinkben forgalmazott cseh söreink szülőhelyével kapcsolatban, és a legérdekesebb videókat most megosztjuk olvasóinkkal. Persze a fránya cseh nyelv csak kevés honfitársunk számára érthető, de a filmek a legtöbb esetben magukért beszélnek, és a lényeg könnyedén megérthető. Kezdjük a sort a strakonicei Dudák sörgyárról szóló filmecskével. A film a Dudák sörfőző kellékeit, berendezéseit és magát a sörfőzés fontosabb lépéseit mutatja be dióhéjban. Emellett Marek Pochanka a Dudák jelenlegi vezérigazgatója mutatja be a sörgyár akkori szortimentjét. A film készítése, 2011 óta a választék csak egy kis mértékben változott, (főként csak az üvegcímkék) így mindenki felismerheti a kedvenc Dudákját. 


A következő videó már hat évvel ezelőtt készült és a rakovníki Bakalar Sörgyárat mutatja be. Azóta számos modernizációra került sor az üzemben, de a képek itt is szépen bemutatják nem csupán a sörfőzés folyamatát, hanem az üvegbe palackozás klasszikus lépéseit is.


Végezetül érdemes belenézni a Maxmilian sörfőzde 2012-ben, az ünnepélyes megnyitó ünnepségén készített videójába. A filmen ugyanis 3:50-től egy igazi cseh sámán áldást hozó ceremóniája is megtekinthető, amely bizony helyenként kifejezetten mókás látvány. De emellett bepillanthatunk ennek az igazi új cseh sörfőző kisüzem főbb részeibe is. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése