Sörsikerek a 2024. évi Arany Sörpecséten!

Az idén április 16. és 20. között immáron 34. alkalommal került megrendezésre, ezúttal ismét Litoměrice városában Európa egyik legrégebbi sörminősítő versenye. Az díjai elnevezése után Arany Sörpecsét versenynek is hívott viadalon számos ország, több, mint 100 sörgyára, illetve kisüzemi sörfőzdéje képviseltette magát a söreivel. A sörök természetesen különbözőségüknek megfelelően sok-sok kategóriában, egészen pontosan idén 36-ban mérték össze minőségüket. A zsűrinek nem volt egyszerű feladata hiszen közel 1000 sört kellett megítélniük és sorrendet felállítaniuk. A Sörpecséten idén a Jaromírokban fogyasztható rakovníki és a strakonicei sörgyárak sörei (egy részük) részt vett a viadalon és komoly sikereket értek el az összevetésekben. Lássuk hát, hogy mire is lehetnek idén büszkék!


A Dudák és Klostermann söreiről méltán híres strakonicei serfőzők (Pivovar Strakonice 1649) ezúttal két kategóriában értek el eredményeket. A csaknem félszáz különféle sör összemérése során a 11-es Balling fokú világos sörök között a Dudák 11% a nagyon pazar hatodik helyen végzett. A prémium világos sörök (12-esek) között pedig a Dudák premium egyenesen a második helyet szerezte meg.

A rakovníkiak még ezeket a szép eredményeket is felülmúlták! Az előbb említett prémium világos sörök között a Černovar világos mindenki másnál jobbnak bizonyult, azaz a büszke első hely tulajdonosa lett! Ugyanebben a kategóriában a hidegkomlós változat épphogy lecsúszott a dobogóról, míg a Bakalář ležák mögötte, az ötödik helyen zárt a majd 40 versenyző között. A félbarna sörök között a Bakalář vágott söre csak egy hajszállal maradt le az első helyről, de így is nagyon büszke lehet az elért ezüstérmére. A Bakalář barna viszont már nem ismert tréfát és a maga alacsonyabb alkoholtartalmú barna kategóriáján belül megszerezte az aranyat. Ezt megirigyelve az egy fokkal magasabb barna sörök között a Černovar barna utasította maga mögé a versenytársait. Aranyak, ezüstök és már remek eredmények, ez lett a 2024. évi nemzetközi verseny eredménye, amiért gratulálunk mind Strakonice, mind Rakovník sörfőzőinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése