Nyílnak a teraszok! Készüljünk együtt a nyári szezonra!


Ugyan még fagyosabb reggelek köszöntenek minket, de már érezhető, hogy lassan, de biztosan vége a sötét, hideg téli napoknak. Egy-egy melegebb délutánon már bizony kedvünk támad a vendéglátóhelyek előtti asztalokhoz kiülni és kiélvezni a nap most még áldásos sugarát. Természetesen a Jaromír vendéglátóhelyeinken mi is igyekszünk kielégíteni sörszerető vendégeink ebbéli vágyait, így örömmel jelenthetjük be, hogy hamarosan megnyílnak a teraszaink, kiülős helyeink. Mindjárt az első lehetőség a szabadtéri étkezésre, sörözésre a Jaromír a Templomhoz nevez viselő étterem-sörözőnknél nyílik, ahol már április elsejétől összesen 48 férőhelyen élvezhetjük ki a Lőrinc pap tér csodálatos miliőjét. A pazar templommal szegélyezett, szoborcsoporttal díszített kis tér szélén eszegetve ételeinket, kortyolva söreinket igazi megnyugvása lelünk a fárasztó munkanap közben vagy végeztével. Április 15-étől pedig ismét teljes gőzzel beindul a Jaromír Mini Garden. Az álmoskás téli üzemmódnak vége, és az időjárástól függően fokról fokra újra 5 sörcsappal kezd el dübörögni a Dürer Kert közkedvelt kerthelyisége. Ugye, hogy már alig várjuk?


És még egy lehetőségre szeretnénk a figyelmet felhívni, amely tovább gazdagíthatja a nyári szezont! Ha valaki a söreinket nem nálunk, hanem egy-egy kerti partin, bulin szeretné élvezni, azoknak ajánljuk a kedvező feltételekkel történő sörcsapoló bérlési lehetőséget! Persze nem csak csapot, hanem sört is adunk hozzá! 😊 Találkozzunk áprilistól a teraszainkon is!

Jaromír u Kostela v Maďarsku

„V Maďarsku se nám daří”, szólt a strakonicei Dudák Sörgyár tegnapi Facebook bejegyzése, azaz Magyarországon jól állunk. A büszkeségre természetesen meg van mind a Sörgyár, mind a mi okunk, hiszen nem mindennapi jelenség, hogy egy alapvetően kisebb kapacitással működő cseh sörgyár egy másik, nem is közvetlenül szomszédos ország fővárosában ilyen sok helyen lássa vissza a söreit. A Dudák sörei természetesen előfordulnak Szlovákiában, Lengyelországban és Ausztriában is, de hogy egy városban négy Jaromír és több más vendéglátóhely is ontsa a strakonicei söröket, nos az nem sűrűn fordul elő. Ezért nem véletlen, hogy a sörgyári FB oldal a hívei számára szétkürtölte a Jaromír a templomhoz (Jaromír u Kostela) hírét, melyet rögtön a lájkolók tucatjai, megosztók sokasága fogadott. Persze ez az immáron kedvező állapot nem termett a bokorban, hanem sok-sok év, olykor gyötrelmesen nehéz munkája révén jött létre. 


Ezen küzdelmes esztendők alatt a sörgyár is egyre komolyabban vette a Jaromírosok munkáját, egyúttal felismerve a korábban kockázatosnak vélt külföldi piac előnyeit. A kezdeti gyermekbetegségek leküzdése után mára már a Dudák Sörgyár nem csupán egy termelő egység, hanem egyre inkább aktív partner a Magyarországon való értékesítés támogatásában. Bízunk abban, hogy a jövőben még sok alkalma lesz a Dudák sörgyárnak, hogy FB híveinek büszkélkedhessen a magyarországi sikereivel. Addig pedig várjuk a Jaromírjainkban a Dudák söröket szerető kedves vendégeinket! Na zdraví, azaz egészségükre!

Dudák márkaéttermek/sörözők Csehországban és Magyarországon


Mielőtt a részletekbe belemennénk mindjárt tisztázzuk is a márkaétterem/söröző fogalmát! Ahogyan az könnyedén megfejthető nincs is itt másról szó, mint arról, hogy az adott vendéglátóhely akár az ital- jelen esetben a sör -, akár az ételválasztékában egy céget, annak termékeit képviseli. Esetükben beszélhetünk franchise-ról, amikor a szerződő partner védjegyet, üzletviteli tapasztalatot, mindenféle design, PR és egyéb elemekkel együtt bérel, de lehet szó ennél sokkal egyszerűbb együttműködésekről is. A cseh sörök területén az előbbire példa a Straropramen Sörgyár U potrefena husa nevezetű étterem/söröző lánca, a Kozel Kozlovnái, a Radegast Radegastovnái, vagy akár a Pilsner Urquell Švejk étterem hálózata. A strakonicei Dudák Sörgyár kötöttségektől mentesebb formában ugyan de szintén törekszik arra, hogy Dudák márkasörözők nyitásában segédkezzen. A Dudákos sörözők/éttermek szerte Csehországban fellelhetők, és ahogyan a Jaromíros vendégeink is jól tudják, Magyarországon is megtalálhatók. Példaként lássunk most néhány képet ezen típusú vendéglátóhelyekről, már csak azért is, hogy a Dudák-Klostermann söröket kedvelő barátaink Csehországban is megtalálják kedvenc sörmárkájukat. Kezdjük a sort a Dudák sörök szülőhelyével, Strakonice városával, ahol a sörgyár kóstolótermén túl a Restaurace Sokolovna valamint a Restaurace Jiskru várja a helyi sör rajongóit.


A Dél-csehországi kerület (kraj) fővárosában, České Budějovicén a számunkra kissé nehezen kiejthető nevű Družstevní dum várja Dudákkal a sörszerető közönséget.


Természetesen a cseh főváros a gyönyörű Prágában is van Dudák márkasöröző, mégpedig nem is egy! Mindkettő a Holešovice kerületben található, az egyik a Restaurace Pět Peněz, a másik pedig a Restaurace Hamburk.


Végezetül álljon itt a Márvány utca Dudákos büszkesége a Jaromír Sörbisztró, de természetesen ne feledkezzünk meg a Sörpincénkről, a Mini Gardenről és a „templomos” Jaromírról se!