Vigyázz, kész, rajt, nyitunk!


Figyelem! Immáron eljön a pillanat amire oly sokan vártak és vártunk magunk is. A korona vírus járvány kedvező alakulásának köszönhetően a tegnapi nap folyamán az illetékesek végre hivatalosan bejelentették: e hét péntek éjféltől a vidék után most már a fővárosban is újra fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek belső terei. Háromszoros hip-hip-hurrá! Ez nem jelent más, minthogy szombattól (május 30.) fogva a Jaromír a Templomhoz Sörházunk és a Jaromír Sörbisztró újra teljesen kitárja a kapuit, és a megfelelő előírások betartása mellett, de újból bent is fogadja a sör- és ételfinomságok szerelmeseit. Ez már csak a kissé hűvösebbre sikeredő májusi időjárás miatt is kivált jó hír, hiszen a bő hete nyitva tartó teraszok/kertek esténként már kicsit didergőssé tehetik a sörözésünket. Ám ennek vége, jöhet a Jaromír meleg belseje! :)


A kényszerpihenő alatt jelentősebb változások egyik sörözőnkben sem történtek, így a megszokott kellemes, csehes hangulat vár mindazokra, akik a cseh sörök és kulináris élvezetek elkötelezett hívei. 


Újra szól az ötlövetű...akár így is beharangozhatnánk a Jaromír Sörbisztró újra nyitását, hiszen szombattól ismét, egyelőre öt csapból folyatjuk majd a vendégeink korsóiba a megszokott, különféle sörfinomságokat. A konyha is teljes kapacitással üzemel és ontja majd a leveseket, sülteket, kolbászokat, kacsacombokat vagy csülköket. Ugye, hogy már elképzelni is mily csodálatos? A jelzések alapján bátran mondhatjuk: mivel mindkét újra nyíló Jaromírunk iránt nagy érdeklődés lesz így asztalok előzetes telefonos, vagy Facebook oldali foglalása több, mint ajánlatos! (A Csengery utcai Jaromír Söröző egyelőre még technikai okok miatt zárva marad.) Tehát már csak egy pár nap és szombattól ismét várunk mindenkit finom sörökre és ételélményekre!

Vár rád a Mini Garden, vár rád a Templom terasz!


Huh…ez a szünet bizony hosszú, szinte fájdalmasan, végeláthatatlanul hosszú ideig tartott. A több mint két hónap, amit a koronavírus járvány megfékezése elleni intézkedéseknek köszönhetően csaknem teljes tétlenségben kellett töltenünk (persze a nagysikerű elviteles sörakciónk adott némi elfoglaltságot) már alaposan megviselte mind a Jaromírosok, mind a kedves vendégeink türelmét. De ennek remélhetőleg immáron végleg vége. Ha várhatóan június elsejéig a sörözőink belső tereiben még nem is, de kültéri lehetőségeinken már a hét elejétől ismét várjuk mindazokat, akik szinte már el is feledték, hogy milyen érzés egy finoman habzó frissen csapolt korsó sört elkortyolgatni. És mik is ezek a szabadtéri helyeink?

 

Az egyik lehetőséget Jaromír a Templomhoz biztosítja, ahol a főváros egyik legszebb terén, a Lőrinc pap téren foglalhatunk helyet. Aki már járt itt, jól tudja, hogy mennyire kellemes eme kicsi, de annál hangulatosabb téren elkölteni finom ebédünket-vacsoránkat és elfogyasztani a pár korsó Dudák söröcskét. A hangulatot csütörtök esténként még egy kis élő zene is tovább fokozza. A másik szabadtéri egységünk pedig a Dürer Kert bejáratánál működő Jaromír Mini Garden, ahol hamarosan újból a megszokott négyféle csapolt cseh sör (Dudák 11, Otavsky Zlaty, Hidegen komlózott Bakalář, Klostermann félbarna), pompás sörkorcsolyák, kisüzemi chipsek és más bisztróételek várják este 11-ig az ellazulni vágyókat. A két vendéglátóhelyünkön az asztalok-székek száma természetesen korlátozott, ezért mindenképpen érdemes érdeklődni és előzetesen asztalt foglalni! Várunk mindenkit szeretettel!

Loksa „koma”, burgerek, kolbászok és elviteles csapolt vagy üveges sör a Miniben!

Mindazok, akik az elmúlt napokban a Dürer kert bejáratánál jártak nagy változásokra figyelhettek fel a Jaromir Mini Garden háza tájékán. Egyrészt a márvány utcai Sörbisztró után immáron itt is hozzáférhető a rendkívül akciós árú és kellően gazdag nemzetközi sörválaszték, cseh-német-ír-angol sörökkel. Emellett május elsejétől igen örömteli lehetőségként a közkedvelt Dudák tizenegyes sörünket akár egy literes PET palackba töltve is elvihetjük magukkal. Egy liter finom csapolt söröcske feldobja az otthoni vagy munkahelyi munkálkodással telt napunkat.


De az italok mellett ne feledkezzünk meg az ételekről sem, melyekkel éhes gyomrunkat megtömhetjük A Mini Gardenben hamburgerből háromféle is választható, a mozzarellás csibe, a Jaromír, illetve a Templom burger. Kolbászból prágai fehér, füstös morva vagy klasszikus cseh, sőt a mindezek válogatását jelentő Vencel-téri élménytál is elvihető. És mindezek mellett még akár loksát is kérhetünk. A csirkés loksa vagy a sült malac loksában mind finom falat, de vajon mindenki ismeri ezt az érdekes nevű ételt? Azok számára akik nem, eláruljuk: a loksa nem más, mint burgonyás tésztából készült lepénykenyér, amely kiváló a különféle töltött ételekhez. Az említett csirke vagy malac mellett akár májjal is megtölthető, sőt otthon édesen is elkészíthető, mint egy palacsintát. A Jaromír Mini Garden gazdag ital- és ételválasztékát még kiegészíti a Petr Hobža-féle cseh kisüzemi sültburgonya, mely ötféle ízben is megvásárolható.