A minőségi cseh sörök és kiváló étkek, azaz a Jaromír sörözők, éttermek kedvelőinek!
A nyári szünet előtt
European Beer Challenge: Bakalář sikerek
Idén júliusban Londonban, a brit fővárosban újból megrendezték a European Beer Challenge nevet viselő sörversenyt, amely a maga műfajában a legnagyobbak közé tartozik. A sörminősítő vetélkedők között ugyanis ez az, ahol a világ minden szegletéből érkező söröket nem egy szakavatott sörös zsűri, sörspecifikus ítészek bírálják el, hanem azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak a végfogyasztókkal. A zsűri tagjai az Európa számos országából ideérkező nagykereskedések, neves éttermek, sörözők valamint viszonteladók vezetői, képviselői. Ez a fajta bírálat a gyártó cégek számára sok tekintetben még fontosabb is, mint a klasszikus sörbírálat, hiszen itt végső soron a háttérben maga a sörissza közönség, a vevők állnak. A válogatott zsűri a bevált módszer szerint több lépcsőben bírálja el a több különböző kategóriába sorolt söröket, majd az összesített bírálatok alapján meghozzák a végső döntést. A legkiválóbbnak ítélt söröket dupla arany, arany, ezüst illetve bronz medállal jutalmazzák. A díj nélkül maradt sörök nevét nem hirdetik ki, mert egyrészt itt cél a jutalmazás, másrészt a sörgyárak már a díj elmaradásából is le tudják vonni a konzekvenciát a gyengébb söreik vonatkozásában.
A rakovníki Bakalář sörgyár immáron hagyományosan részt vesz a londoni European Beer Challenge viadalon és ezt idén is megtette. Lássuk hát, hogy milyen szép eredményeket ért el! Nos, idén a Bakalář minden előzetes várakozást felülmúlóan teljesített! A létező legnagyobb elismerésben részesült, azaz dupla arany medált kapott a Pražačka nevű tízes világos sörük, amiért mi is most duplán gratulálunk, gratulálunk! :) De aranyérmet szerzett a finom erős Bakalář mézes láger és a prémium világos láger, sőt az alkoholmentes hidegkomlózott sör is. Ez utóbbinak az alkoholos változata is szép eredményt ért el és idén ezüstöt vitt haza. Végül de nem utolsó sorban a barna Černovar se maradhatott ki az érmesek sorából, idén egy bronzot érdemelve ki. Gratulálunk a sörgyár valamennyi dolgozójának, vezetőinek a szép eredményekért!
Megújult a honlapunk!
Törzsvendégeink jól tudják, eme Jaromír krónikák elnevezésű webmagazinunk elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy sörökkel, sörkultúrával és a Jaromír Sörözők életével kapcsolatos rövidebb.hosszabb cikkeknek, információknak adjon helyet. Ugyanakkor nem volt célja a Jaromír céges honlapja szerepének betöltése. Erre a célra a www.jaromir.hu oldalon található hivatalos honlapot hoztuk létre, ám sajnos az oldal fenntartása során az elmúlt években számos technikai problémával küzdöttünk. De szerencsére mostanra ezeket a gondokat sikerült megoldanunk, így nincs is más hátra minthogy örömmel bejelentsük: megújult a honlapunk! Lássuk, hogy mi hasznosra-szépre bukkanhatunk a Jaromír „új” honlapján:
A menüpont első tagjaként a Híreink rovat helyezkedik el,
amely nem éppen meglepő módon a jövőben nem másnak, mint a fontosabb, aktuális
híreknek ad teret. Ezt követően a jelenlegi öt Jaromír egy-egy önálló aloldalát
nézhetjük meg. Itt egyrészt rövid leírást láthatunk az adott vendéglátóhelyről,
majd az ét- és itallappal ismerkedhetünk meg, a galériákban némi vizuális
betekintést is nyerhetünk és nem mellesleg a több, mint ajánlott
asztalfoglaláshoz szükséges kapcsolatot is megtalálhatjuk. A Történetünk
aloldalunkon a 2007-ben kezdődött történetünk rövid summázatát olvashatják a
látogatóink. A Jaromír sörözőkben forgalmazott főbb cseh sörök széles választékában
való tájékozódás érdekében pedig egy különálló Söreinkről menü készült, érdemes
tüzetesen átvizsgálni! És nem mellesleg egy a jelen blog alapú webmagazinunk a
Jaromír Krónikák cikkei is megjelennek a cég hivatalos honlapján is. A honlap még
nincs teljesen feltöltött, aktualizált állapotában, de idővel minden
rendeződik. Ám addig is igen hasznos információkkal tudja ellátni mind a
jelenlegi, mind a jövőbeni vendégeinket. Nézzetek rá és gyertek el valamelyik egységünkbe!
Jaromír a Rómain – Mit is együnk?
Kezdjük a sort sörkorcsolyákkal, melyekkel jobban csúszik a sör. Mint csehes söröző természetesen a különféle kolbászok (klasszikus, füstös, fehér) viszik a prímet persze finom mustárral, csalamádéval és sörpereccel, sőt egy „igazi” cseh kutyát is megkóstolhatunk. A kolbászok mellől persze a sorból nem hiányozhatnak Csehország legnépszerűbb sörkorijai, az utopenec és a hermelin sem. Aki a könnyebb ételekre vágyik annak ajánlhatjuk a kissé egyhangúbb cézár saláta helyett a különféle salatávariációinkat (pl. sörkert saláta utopeneccel, hermelinnek és sörpereccel) melyek közül vannak húsos, és húsmentes változatok is.
De nézzük a főételeinket melyek nézése is igazán megható, nem hogy a megízlelése. Három féle kolbászból készült kolbásztál, csirketekercs, pulled pork szendvics, a hagyományos „Morva veréb” (vrabec), igazi cseh csülök (koleno), oldalas (žebra)…mi szem s szájnak ingere. És ha mindez még nem lenne elegendő várnak ránk a loksák, a töltött lepények is, akár vegetárius változatban is. Jó étvágyat kívánunk minden vendégünknek!
Jaromír a Rómain! – Hol is vagyunk?
Ha dél felől jövünk az Evezős sörkert után forduljunk ben balra |
Itt menjünk be és hamarosan... |
...meg is érkeztünk! |