Közeledik a hétvége, amely nálunk
egyúttal újból a cseh sör ünnepe is lesz. A Jaromír
Sörkertünkben két napon át nem pusztán az amúgy is széles
sörválasztékunkat kóstolhatják végig a vendégeink, hanem
összesen 13-féle finom nedűt (12 csapon, így két félét „csak
váltásban”) csapolunk az üveg korsóinkba. Lesz közte
szőke-barna-fekete, izmosabb és könnyedebb, de mindezt fordítsuk
le gyorsan a sör nyelvére.
Az idei, több mint tucatnyi különféle
sörfinomság közül egyértelműen ki kell emelnünk a strakonicei
Dudák sörgyár megújult remekét az Otavský zlatý-t, az Otava
folyó aranyát. Persze az avatott, de mégsem mindig mindent tudó
sörszakértők megvonhatják a vállukat, hogy jó-jó, de hát már
jó ideje főzik ezt a söröcskét, mi ebben a nagy dolog? Nos a
válasz egyszerű. Ez a sör márka név persze már jó ideje
létezik, de a palackban rejlő sör receptjét Dušan Krankus az új
sörfőző mester újragondolta. Az új főzet így az őse átlagosan
édesebb ízvilága mellé egy kis komló adta keserűségre is szert
tett, amely valljuk be őszintén igencsak az előnyére változtatta.
Az Otavský zlatý alkoholtartalma 4,8%, és természetesen továbbra
is pasztőrözetlen maradt, ezzel is megőrizve természetesebb és
egészségesebb jellegét. Mindenki bátran kóstolja meg ezt a
finomságot, és értékelje maga, hogy milyen kiváló munkát tud
végezni az új strakonicei sörmester.
És most következzék a további 12
sör. A Dudák sörgyár szortimentjébe tartozóan a csapjainkon
lesz az alap 11-es, Sklepák a szűretlen, a barna és a méltán
híres Klostermann. Megkóstolható lesz a rakovníki sörgyár 12-es
Bakalář söre, a trutnoviak 12-es Krakonoš-a, és a Poličkai
Sörgyár 12-es Záviš remeke. A búzasöröket a černá horai
Velen képviseli, és jelen lesz az Eggenberg sörgyár is a lágy
barnájával, Premium 12-esével. Végül, de nem utolsó sorban a
hamar sokak kedvencévé vált Maxmilian, mint igazi kisüzemi
sörfőzde két termékét, a 11-es világosát és a 13-as
félbarnáját is magunkévá tehetjük.
A sörök mellé pedig természetesen
jár a finom étel, szakácsaink már készülnek a megszokott
finomságainkkal, magyarosan újratervezett csehes ételeinkkel.
Végezetül egy jó tanács: érdemes, sőt ajánlott előre
telefonon helyet foglaltatni nálunk, mert a kapacitásunk nem
végtelen. Várunk mindenkit szeretettel és töltsenek el nálunk
egy pár jó hangulatú sörös estét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése