Oldalak

Liba napok, Rakovar és nedves torok a Száraz Novemberben!

Mindenekelőtt én, mint a Jaromír Krónikák írásainak szerzője egy kis vallomással tartozok Önöknek, Nektek. Bizony, meg kell mondanom, szeretek látszólag össze nem tartozó szavakból, vagy pár szavas kifejezésekből cikk címet kreálni. Ez történt a mostani hírcsokrunk esetében is. A cikk címében szerepel a Liba nap szó együttes, amely nyilvánvalóan egy gasztronómiai eseményre utal, utána azonban egy magyar szemmel, füllel még ismeretlen kifejezés áll, mely reményeim szerint kellőképpen felkelti az olvasók érdeklődését. Végül pedig egy rövid mondatként a nedves – száraz ellentétre és ennek az év tizenegyedik hónappal kapcsolatos vonatkozásaira próbálja a figyelmet felhívni. De elég a rejtélyeskedésből, lássuk a hírcsokor három hírét:

 


Egy: Törzsvendégeink már megszokhatták eme alkalom eljövetelét, sőt sokan már egyenesen számolják a napokat az immáron hagyományos Márton napi Liba napjainkig. Már csak egy pár napot kell várniuk és a konyháink különféle libaságokkal lepik el az asztalokat, illetve lepik meg a kulináris élvezetekre vágyókat. A libacomb mellett természetesen a méltatlanul elhanyagolt baromfi számos más alkatrészét is megkóstolhatjuk, ínycsiklandozó és ízlelő bimbóinkat maximálisan kielégítő formában. A Liba napok választékáról még írunk!

Kettő: Rakovar az üvegekben és Rakovar a csapokon is! Valamennyi Jaromír sörözőnkben-éttermünkben csapra verjük és üveges változatban is a vendégeink rendelkezésére bocsátjuk a rakovníki sörgyár különleges sörét, a Rakovart. A mindössze három tucat hordó csak korlátozott mértékben tudja a szomjas vendégeink erős és markánsan kesernyés sör iránti vágyódását kielégíteni, így érdemes sietni. Figyelem! A Rakovar nem az állandó választék része, csak ritkán főzik Rakovníkban, így most érdemes megkóstolni! További infókat később!

Három: Immáron Magyarországon is népszerűvé kezd válni a Száraz November időszak, mikor a cél az év tizenegyedik hónapjának szárazon, azaz alkoholmentesen töltése. Sokan ezt a harminc napot választják ki abból a célból, hogy többet foglalkozva egészségükkel a májukat egy kis időre tehermentesítsék. Ebben a hónapban sokan döntenek úgy, hogy kihagyják az alkoholok, közte a közkedvelt cseh sörök élvezetét is. Számukra van egy jó hírünk. A rakovníki Bakalář hidegen komlózott söre a hónap folyamán nem csak a Jaromír Open Road Bázison kerül csapra (itt egész évben kapható), hanem a márvány utcai Jaromír Sörbisztróban is!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése