KOFOLA, KOFOLA te csodás!

Hajdanában, a kapitalista nyugat és a kommunista kelet ádáz harcának korában lehetetlen volt számos olyan termékhez hozzájutni, melyek ma már a mindennapjaink részét képezik. Egyebek között a Szovjetunió nem éppen áldásos befolyása alatt álló országokban élők csak álmodoztak róla, hogy hozzájussanak egy üveg Coca vagy Pepsi kólához, ám mint tudjuk az emberi leleményesség határtalan. Ha már egyszer nem juthatunk hozzá az eredetihez fundáljuk ki a saját változatunkat. Így készült el 1960-ban a kávé pörkölésnél keletkező koffein felhasználásával az a bizonyos Kofo szirup amelyből pár évvel később megszületett az első Kofola, a csehszlovák kóla. Ez az egyedi ízvilággal rendelkező, a „nyugati konkurenciához” képest több koffeint, ám jóval kevesebb cukrot, foszforsavat pedig egyáltalán nem tartalmazó új üdítőital olyan kiválóra és egyedire sikerült, hogy hamarosan az egész ország kedvence lett, és a népszerűsége a mai napig is töretlen.


Nekünk magyaroknak persze elsőre némileg meghökkentő élményt nyújthat a 14-féle gyógynövény illetve gyümölcs, cukor valamint karamell keverékéből álló üdítőital megkóstolása, melynek eredménye rendszerint kétféle szokott lenni: vagy egy életre beleszerelmesedünk vagy életünk végéig kerüljük. Ez azonban nem csoda, hiszen ahogyan azt már korábban is jeleztük: a Kofola nem másolata a kólának, a Kofola az Kofola!


És hogy miért is írunk most róla? Nos az ok egyszerű, és örömteli: A Kofola mától a márvány utcai Jaromír Sörbisztró italválasztékát is gazdagítja, így mindazok számára akiknek hozzánk hasonlóan fantasztikus élményt nyújt a fogyasztása, vagy éppen erős kísértést éreznek a számukra eddig ismeretlen finomság kipróbálására, ezt mostantól már nálunk is megtehetik. Akik pedig otthon szeretnék akár fél literes, literes, 2 literes esetleg cukormentes változatban fogyasztani, nekik ajánljuk a cseh élelmiszerek importjára szakosodott Manka spájza nevezetű webshop felkeresését (www.mankaspajza.hu), vagy írjanak a zsmunkacsi@dtrace.hu címre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése