Sörös viccek

Amikor ezt a cikket elkezdtem írni, szokás szerint ékezetek nélkül adtam meg a fájl nevét: soros viccek. Leírván persze rögtön az aktuál politikai „ősellenség” képe rémlett fel :), de mindenkit szeretnénk megnyugtatni, itt továbbra sem a buta politika, hanem a nemes sör a kizárólagos téma! Jelen esetben a sörös viccek! Mert bizony-bizony a sör nem csak kiválóan hűsít főként az ilyen forró napokon, amikor még a sört kevésbé kedvelők számára is vizuális gyönyört okoz egy a hideg sörtől gyöngyöző falú korsó látványa. A sör számos humor forrása is, melyek gyakorta viccekben élnek életet. Persze a viccek általában és ezen belül a sörös viccek egy része is inkább vulgáris, vagy erősen szexista, de most szeretnénk egy-két nyomdafestéket tűrő, vállalhatóbb vicc idézettel némi mosolyszerűséget előhozni olvasóinkból, cseh sört szerető vendégeinkből.

Két ember ül a kocsmában:
- Látom üres a korsód. Kérsz még egyet?
- Nem, mit kezdenék két üres korsóval?

- Mondja pincér, van még abból a vörösborból, amit tegnap ittam?
- Természetesen, uram!
- Na, akkor hozzon egy korsó sört... 
 

Az egyik embernek vacakol az autója, ezért beugrik a legközelebbi szerelőhöz. Hogy biztos legyen abban, hogy jól és gyorsan megcsinálják a kocsiját, megkérdezi a szerelőt, milyen sört hozzon neki.
A mester hátraszól a kollégájának: - Te Laci! Milyen sört szeretünk?
Az akna mélyéről válaszol egy öblös hang: - A rekeszest!


A Gösser, az amerikai Budweiser és a Prazdroj sörgyárak képviselői eldöntik, hogy elmennek együtt sörözni. Bemennek egy vendéglátóhelyre, és a pultnál mindenki rendel magának!
A Gösser gyár képviselője kér egy üveg Gössert, az amerikai Budweiser gyár képviselője egy Bud Lightot, a Prazdroj képviselője pedig egy citromos teát. Látják ezt a többiek, és nem értik, miért nem Pilsner Urquellt kért.
Meg is kérdi az egyikőjük: - Ne haragudj, de te miért citromos teát rendeltél?
Mire a fickó: - Hát srácok! Ha ti nem isztok sört, akkor én sem!

A sörözőben egy vendég odarohan a csaposhoz:
- Gyorsan adjon egy korsóval, még mielőtt elkezdődne a balhé!
Ahogy megkapja, egy húzással azonnal megissza, és ismét megszólal:
- Adjon gyorsan még egyet a balhé kitörése előtt!
A következőt is azonnal megissza, és mindez megismétlődik még néhányszor. Az ötödik korsó után egyre kíváncsibb lesz a csapos és odahajolva, suttogva megkérdezi:
- És mondja, mikor fog kitörni a balhé?
Mire a vendég:
- Amikor majd kiderül, hogy nem tudok fizetni.

- És mit gondol a tradicionális angol sörről? - kérdezik a cseh turistát Angliában.
- Hát szerintem úgy ahogy van vissza kéne önteni a lóba.

Na jó, ez utóbbi már csak-csak egy kicsit vulgárisra sikeredett, így mielőtt elfajulnának a dolgok el is búcsúzunk. Ugorjatok be hozzánk a Jaromírokba egy hűsítő söröcskére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése